Највише грађана уз РТС током Путинове посете

Први програм Радио-телевизије Србије, у дану посете председника Руске Федерације Србији, био је убедљиво најгледанији ТВ програм.

Већ у првим минутима ТВ преноса и специјалне емисије "Путин у Србији: историја, економија, култура", преко два милиона људи пратило је наш Први програм, а милионски аудиторијум наставио је да прати РТС током читавог дана.

Преносили смо сва дешавања, са више од десет локација у престоници и гледало нас је 26,5 одсто телевизијске публике (више него сваки четврти гледалац), уз дневни аудиторијум од чак 3.654.000 гледалаца. Прва наредна телевизија са националном покривеношћу имала је скоро шест одсто мању гледаност.

Посету Владимира Путина, РТС је пратио са четворо репортажних кола и 50 камера, уз ангажовање тима од 300 професионалаца.

Емитовали смо око девет сати програма уживо.

У Студију 10 смењивали су се разговори са гостима, директни преноси и укључења репортера РТС- а: уживо су интервјуисали и руске и српске званичнике, који су за Јавни медијски сервис говорили о унапређењу сарадње двеју држава.

Осим телевизијског преноса, о свим детаљима догађаја смо током јучерашњег дана континуирано извештавали и на Првом програму Радио Београда, чији су репортери и новинари такође реализовали директан радио пренос, укључења и специјалне емисије, такође у укупном програмском трајању од девет сати, као и на РТС1.

РТС је омогућио аудиторијуму широм света да и путем интернета испрате посету руског председника Србији: из часа у час на Интернет порталу РТС-а и преко мултимедијалне платформе РТС Планета.

Хвала на поверењу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 18. јан 2019, 10:43) - anonymous [нерегистровани]

???

Pa nisu gledali vas vec Putina.