Dani srpske kulture u Frankfurtu

Predstojećeg vikenda, 22. i 23. juna, u Franfurtu će, prvi put, biti održani Dani srpske kulture.

Organizator manifestacije je Generalni konzulat Republike Srbije u Frankfurtu, u saradnji sa Centralnim savetom Srba u Hesenu, Eparhijom Srpske pravoslavne crkve u Nemačkoj, Turističkom organizacijom Srbije i Dečjim kulturnim centrom Beograd, te brojnim srpskim udruženjima.

Manifestacija je osmišljena kao dvodnevni kulturno-umetnički program na otvorenom,u okviru kojeg će biti upriličene pozorišne predstave, muzički koncerti, likovni atelje, folklorni nastupi i sportska takmičenja, a na štandovima oko glavne pozornice, biće omogućeno predstavljanje našeg istorijskog i kulturnog nasleđa, turističke ponude i privrednog potencijala.

U subotu, 22. juna, biće održana predstava za decu Marko Kraljević, Dečjeg kulturnog centra Beograd. Druženje sa decom planirano je sve do 14 sati, kada na teren stupa Trojka iz bloka, koja igra u humanitarne svrhe. Kulturno-umetnički program trajaće sve do 22 sata.

U nedelju, 23. juna, prepodnevni program je rezervisan za decu, a ostatak dana posvećen je sportskim i kulturnim manifestacijama: na koš će pucati Trojka iz bloka, nastupiće Srpsko pevačko društvo iz Franfurta, a koncert će održati Danica Krstić i Miroslav Nišić. Dani srpske kulture biće završeni pop i rok koncertom.

 

broj komentara 0 pošalji komentar