U Cirihu obeleženo 50 godina postojanja SPC u Švajcarskoj

Blagoslovom Episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja, u hramu Svete Trojice u Cirihu, priređena je svečana Akademija povodom 800. godišnjice autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i 50. godišnjice njenog prisustva u Švajcarskoj, kao i povodom proslavljanja hramovne slave.

Nakon večernjeg bogosluženja, usledio je program Akademije koji je otvorio Episkop Andrej svojom prigodnom besedom, a usledili su nastupi horova Stevan Mokranjac i Bogorodičin, kao i oba ciriška dečija hora. Deca iz Uspenjskog hrama su izveli premijernu predstavu, autora o. Miroslava Simijonovića, pod nazivom „Ispraćaj kosovskih junaka", dok su deca iz Svetotrojičinog hrama izveli predstavu „Crkva kroz vekove".

Vladika Andrej je osveštao slavski kolač i žito koje su pripremili kumovi ovogodišnje slave, članovi hora Stevan Mokranjac, koji su i sami proslavljali 50 godina svoga postojanja.

Hramovnu slavu su uveličali svojim prisustvom ambasador Bosne i Hercegovine u Bernu, dr Boro Bronza, predsednik srpskih privrednika u Švajcarskoj, gospodin Stojan Stevanović, predsednik Prosvjete, dr Čedomir Papović, predstavnici drugih konfesija kao i mnogi drugi ugledni gosti.

broj komentara 0 pošalji komentar