Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Peti Međunarodni festival pravoslavnog filma "Snažni duhom", čiji je domaćin grad Kruševac, u saradnji sa Eparhijom kruševačkom i uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja, počinje 25. septembra i trajaće četiri dana. Ova manifestacija okuplja predstavnike kulture, filmske autore, novinare, iz desetak evropskih zemalja. Festival je jedinstven po tome što podstiče stvaralaštvo inspirisano pravoslavljem, a sa ciljem očuvanja najuzvišenijih moralnih vrednosti društva. Ovim povodom, gošća emisije je direktor Centra za kulturu Kruševca - Violeta Kaplarević. Repriza emisije u petak, 20. septembra u 13 sati na RTS Svet.

HELSE centar iz Ciriha je organizacija za kulturnu razmenu koja promoviše različite oblasti umetnosti. Nastao je 2003. godine kroz povezivanje i predstavljanja umetnika Srbije i Švajcarske (otuda i naziv HELSE - HELvecija i SErbija). Svoj dosadašnji rad predstaviće gledaocima naše emisije.

Crkva Sv. Jovana Krstitelja u Čikagu osnovana je pre 60 godina danas je veoma aktivna. Ima i folklorni ansambl kao i imanje gde se održavaju sportski i drugi događaji. Ovih dana, članovi parohije obeležili su svoju slavu. Izvestava Aleksandar Žigić.

Novi album grupe MVP pod nazivom "Na slobodi" uskoro izlazi u izdanju PGP RTS. Tim povodom, gost u studiju biće Bane Lalić govoriće o novim pesmama, promociji, a premijerno ćemo emitovati i spot za pemu "Na slobodi".

Urednica emisije Tanja Adamović

Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar