Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gosti u studiju: Anja Jojić, dobitnica zlatne medalje na takmičenju iz mentalne aritmetike i njena nastavnica Katarina Stojanović, jedan od najboljih mladih naučnika na svetu Đorđe Ogrizović, koautor NTC programa Uroš Petrović i Darko Stanić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta. Repriza emisije u sredu, 6. novembra u 13.00.

Ne postoji olimpijada u svetu sa koje se oni nisu vratili sa najsjanijim odličjima. Vesti, nažalost, ne počinjemo uvek njima, ali svakako raduje činjenica da nas prepoznaju i po njihovim uspesima.

Reč je, naravno, o našim mladim talentima, o deci koja nas na najlepši način predstavljaju u svetu. Ko su oni, kako ih prepoznajemo i kako i koliko im pomažemo kao društvo, između ostalog i kod dileme „otići ili ostati", koliko je važno ulaganje u rani razvoj dece govorićemo u večerašnjoj emisiji.

Na samom početku, upoznaćemo vas sa devojčicom koja je na jednom zanimljivom takmičenju - iz mentalne aritmetike, održanom nedavno u Dubaiu osvojila zlatnu medalju. To je Anja Jojić, sa kojom će u studiju, kao i u Dubaiu njena nastavnica Katarina Stojanović.

O svojim uspesima, preprekama i podršci na putu do jednog od najboljih mladih naučnika na svetu govoriće Đorđe Ogrizović, dobitnik preko 100 medalja i priznanja, između ostalog i Svetosavske nagrade.

O značaju ranog otkrivanja talentovane dece, kao i načinima za njihovo praćenje govoriće Uroš Petrović, koautor NTC programa, a o finansijskoj podršci koja najčešće bude kamen spoticanja na putu ka međunarodnim takmičenjima Darko Stanić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta.

Urednice Milena Vujović i Tanja Adamović

Rediteljka Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar