Mini serija "Grudi"

Od 9. marta, subotom u 21 čas.

Radnja ove porodične igrano-dokumentarne mini-serije od četiri epizode smeštena je u Nikšić. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Svaka epizoda je posvećena jednom od glavnih likova a to su tri žene i jedan muškarac.Jedna od glavnih junakinja je Ana (42) koja je biohemičar i samohrana majka. Ana je sama sebi dijagnostikovala kancer grudi.

Pored Ane, kroz seriju upoznaćemo Zorku (42), suprugu uspešnog biznismena, koja pokušava da ostane trudna, Jelenu (43) udatu za stranca, nastavnicu u Nikšiću, koja želi inostranu stipendiju.

Ana, Zorka i Jelena se susreću na dvadesetogodišnjici mature u svom rodnom gradu Nikšiću.

Iako žive u tri različite države bivše Jugoslavije, svaka ima važne probleme sa grudima. Na proslavi se upoznajemo i sa njihovim šarmantnim i pomalo delikventnim drugom Fukijem (42) koji živi sa svojom babom i bavi se sumnjivim poslovima.

Tri dana, tokom kojih svi oni podvlače crtu i računaju sa još uvek bezbrojnim nepoznatima, promeniće im živote. Šest meseci kasnije, jedan dan, kao epilog, pokazaće krajnje rezultate na njihovim putevima ka samoostvarenju.

Jedna od ključnih tema serije je borba protv kancera dojke. Ova tema se naslanja na kampanju RTS-a i Ministarstva zdravlja pod nazivom "Rak je izlečiv ", koja je u toku već godinu dana i koja ima za cilj da ukaže na značaj preventivnih mera u borbi sa kancerom.

Osnovni pokretač serije je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog je bolest, tako da serija osim dramskog, umetničkog, humorističkog, melodramskog, ima i edukativni karakter jer skreće pažnju na vrline i mane savremenog života: tempo života, potraga za afirmacijom, opstanak, prijateljsto, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

Uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica ...

Scenario: Vladislava Vojinović i Marija Perović

Režija: Marija Perović.

broj komentara 0 pošalji komentar