Najbolji dokumentarci ovog leta na RTS-u

Na programima RTS-a ovog leta gledaoci će moći da pogledaju veliki broj dokumentarnih filmova, koji će se emitovati radnim danima u 20.00 časova na Drugom programu. U pitanju su nagrađivana ostvarenja koja su postizala brojne uspehe na festivalima širom sveta.

Na programu će biti strani dokumentarni filmovi, različitih tematika, od muzike do biografija poznatih i moćnih ličnosti, ali i političkih, sportskih, kao i priča iz sveta mode...

Tako će gledaoci imati priliku pogledaju uzbudljivu životnu priču neobične i ekscentrične Grejs Džons, saznaju i ono što nisu znali o jednoj od najvećih svetskih diva - Vitni Hjuston, imaju uvid u mladost i politički put jednog od najmoćnijih ljudi sveta - Vladimira Putina, čuju neobične priče o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, italijanskoj ambasadi u Santjagu ili o kontroverznim pobunjenicima u Venecueli.

Uživaće uz neverovatne kadrove dok prate priču anti-heroja koji je srušio sve prepreke kako bi ostvario svoj cilj - da susretne divlje vukove u njihovom prirodnom okruženju. Zaviriće u ekskluzivne snimke pripremanja poslednje revije francuskog modnog genija, Iv Sen Lorana, tik pred njegovo napuštanje sveta mode.

Tokom naredna tri meseca na programu će biti filmovi: Grejs Džons: Crveno svetlo i hleb (Grace Jones: Bloodlight and Bami, 2017); Vitni Hjuston: Biti svoja (Whitney: Can I Be Me, 2017); Putinovi svedoci (Putin's Witnesses, 2018); Beskonačni fudbal (Infinite Football, 2018); Dolina vukova (La vallée des loups, 2016); Santjago, Italija (Santiago, Italia, 2018); Proslava (Celebration, 2007); Tupamarosi, urbana gerila (Tupamaro: Urban Guerrilla, 2019)...

Najbolji dokumentarni program svakog ranog dana u 20.00, samo na Drugom!

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar