Marija Veljković Milovanović

Profesionalna glumica u najdražoj ulozi voditeljke TV slagalice

Osnovnu i srednju školu Marija je završila u rodnom Zaječaru, da bi se potom preselila u Beograd i otpočela samostalni život. Upisavši akademiju umetnosti BK univerziteta, susrela se sa problemom zbog svog izvornog dijalekta i lošeg akcentovanja. S obzirom na svoju želju da bude glumica, za pomoć se obratila Milki Canić, koja joj je u velikoj meri pomogla da savlada tu situaciju.

Debitantsku ulogu na televiziji dobila je u seriji M(j)ešoviti brak, gde se 2003. pojavila kao epizodna glumica. Po završetku studija 2004, Marija je prvi poslovni angažman dobila na BK televiziji, gde je vodila dečju emisiju Tajni agent Izi. Gašenjem ove televizije, neko vreme je bila bez posla. Tada se posvetila pozorišnoj glumi, priključivši se trupi koja svoje predstave igra u pozorištu Zoran Radmilović, najvećem i najpoznatijem u Timočkoj krajini. Član zaječarskog pozorišta bila je četiri godine.

Zaposlenje na Radio-televiziji Srbije, Marija je dobila 2007. godine, a nekoliko godina kasnije počela je da vodi TV slagalicu, gde je ponovo sarađivala sa Milkom Canić. U produkciji ove kuće, pojavila se u seriji Vojna akademija i filmu rađenom po njenim motivima. Sredinom oktobra 2017. godine, zajedno sa Draganom Kosjerinom, koleginicom sa RTS-a, te glumcima Gordanom Kičićem i Markom Živićem počela je da vodi emisiju Luda noć.

Pored televizije, Marija aktivno učestvuje u nekoliko pozorišnih predstava.

broj komentara 0 pošalji komentar