Subotom, na drugom programu RTS-a u 9 časova

Zujalice Vas vode u dečji svet

Redakcija školskog i dečjeg programa RTS-a, dečja rubrika, od prošle godine je započela emitovanje zabavno edukativne emisije "Zujalice".

"Zujalice" je emisija magazinskog tipa koja se sastoji od raznovrsnih priloga, koji su snimani na terenu. Emisija prati aktuelna dešavanja iz dečjeg sveta iz nedelje u nedelju. Prilozi su vezani za umetnost, sport..

Centralno mesto u emisiji je vezano za neku poznatu ličnost ili neki događaj specifičan za tekuću nedelju.

Posebnost ove emisije je što ideje za priloge daju deca koja vode ovu emisiju. Jednom nedeljno šalju putem mejla svoje predloge i pravi se odabir od šest najinteresantnijih predloga. Voditelji se spremaju za priloge na taj način što sami odlučuju koja će pitanja postaviti svom gostu uz minimalnu pomoć urednika emisije. Na taj način deca postaju prave male zujalice - novinari.

Voditelji emisije „Zujalice" su deca beogradskih osnovnih škola: Andrej Popović, Luka Mandić, Dimitrije Andrejević, Anđela Radojičić, Mina Stanković i Vanja Đurić.

Veliku idejnu i zanatsku podršku imamo od našeg montažera Miše Jevtića, Snimatelj je Tomislav Ivanović.

Urednik emisije je Maja Popović.

Odgovorni urednik redakcije školskog i dečjeg progama je Nataša Drakulić.

Repriza je petkom na Drugom programu u 8,30 časova.

Zujalice Vas vode u dečji svet
broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 29. okt 2013, 10:08) - Vesna Kekovic [neregistrovani]

Slovo na slovo

U emisiji Zujalica koja je emitovana 25.oktobra 2013. godine bio je prilog koji se odnosio na djeciju emisiju "Na slovo na slovo". Emitovan je intervju sa gospodjom Jelenom Blecic koja je govorila o dodjeli nagrada za najbolje djecije crteze u okviru serijala "Na slovo, na slovo". Tom prilikom je pomenula album (publikaciju) u kojoj su predstavljeni svi djeciji radovi.
Molim Vas da mi odgovorite da li je moguce nabaviti pomenuti album. To bi nam mnogo znacilo, jer je nasa u to vrijeme trogodišnja kcerka osvojila nagradu za najbolji crtez. Nazalost, o nagradi nas niko nije obavijestio (saznali smo za to preko interneta, mnogo kasnije.
Unaprijed hvala !

(petak, 15. mar 2013, 10:59) - melita pavicevic [neregistrovani]

sportski klub za decu

Molim vas da mi posaljete kontakt telefon sportskog kluba za decu od 3 do 6 godina o kojem ste napravili reportazu u emisiji Zujalica emitovanoj 9. marta i 15. marta. Hvala Melita Pavicevic