Dečije emisije RTS-a najgledanije

Ponovno emitovanje popularnih dečijih emisija iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, Priče iz Nepričave, Metla bez drške, Fazoni i fore, i Babino unuče, na Prvom programu RTS-a, privlači pažnju gledalaca. U poslednja tri meseca, od kada su počele da se emituju, prve su na rang listi najgledanijih dečijih emisija u Srbiji.

Veoma su gledane, kako u populaciji dece i mladih, tako i njihovih roditelja, baka i deka. Ukupni auditorijum je oko pola miliona gledalaca po emisiji. U velikoj konkurenciji televizijskih sadržaja, svaki četvrti gledalac bira upravo njih.

Sa njima u rangu stoje i dve aktuelne serije, "Plava ptica" i "Kukuriku šou", što samo pokazuje da je put za pronalazak do srca najmlađih gledalaca i u današnje, moderno vreme, u velikoj i šarenolikoj TV ponudi i lakoj dostupnosti ovakvih sadržaja pronađen, ali da se ne sme tu stati. I iduće godine radiće se nastavci ove dve serije kao i jedan potpuno novi serijal "Duga", kao i Plava ptica, po ideji Timotija Džona Bajforda, savetnika redakcije dečijeg i školskog programa.

U januaru se obeležava četrdeset godina od prvog premijernog emitovanja serijala "Neven" koji će takođe biti uskoro repriziran, a jedan od razloga reprize serije "Priče iz Nepričave" bilo je trideset godina od ove velike serije. Od ovih lepih serija možda je nemoguće napraviti dobar današnji rimejk, iako je to redakcija uspešno uradila sa serijom "Na slovo, na slovo" pre dve godine, ali može lep nastavak, tako da ekskluzivno najavljujemo nove epizode serije "Fazoni i fore", koje će biti snimljene tokom iduće godine. Sigurni smo da će i one osvojiti srca najmlađih gledalaca ali i njihovih roditelja, što samo pokazuje da je dobar koncept programa za najmlađe oslonac na takozvani porodični program koji čitava porodica može da gleda zajedno.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. jan 2019, 11:13) - abrankanonymous [neregistrovani]

Decije emisije

Molim Vas da postavite I emisiju, muzicku za decu koja je nekada isla cetvrtkom I zvala se ,,put oko sveta sa 8 nota,, zanimljiva u kojoj sam I licno ucestvovala a koja se ne spominje u kolazu divnih drugih emisija za decu. Hvala

(utorak, 18. nov 2014, 21:00) - dusica [neregistrovani]

pustolov

Bilo bi sjajno da reprizirate pustolova, cak i da izdate cd,ako su epizode prezivele bombardovanje, koji bi mogli da prodajete uz knjigu. Mozda bi joj onda podigli tiraz sa skromnih hiljadu. Ili da snimite novog pustolova??

(subota, 07. dec 2013, 15:07) - anonymous [neregistrovani]

decije emisije

A sta je sa najboljim medju najboljima:
KOCKA KOCKA KOCKICA I
KOLARICU PANICU?
U potpisu,
Jedan +cetrdesetogodisnjak koji je ziveo u to srecno vreme.

(subota, 07. dec 2013, 13:17) - Bojan [neregistrovani]

Nema novih ideja ? Sta rade profesori ?

Samo jedan od dokaza koliko je Jugoslavija bila jaka.Necu ovoga puta o politici,ekonomiji itd.Filmski i serijski program,decije serije,obrazovno i naucni program.Mnogo jaka i mocna produkcija.Mocni reditelji,pisci,scenografi,kostimografi,dramaturzi,mocni glumci,jake licnosti.Sve je bilo na jednom jako velikom nivou.Uz rame BBC.Drame koje pustate oko 14h.Pa studio na kosutnjaku,je bio u rangu Americkih.Ovo sada samo snimaju ratove,pucnjavu,drogu,nasilje.Pa bre i to dosadi vise,aman za aman.Ponekad se zapitam sta rade na tim fakultetima dramskih umetnika kada je iz godine u godinu sve gore.I sto je najgore nema vise novih svezih ideja.

(subota, 07. dec 2013, 12:45) - Sanja [neregistrovani]

serije

Hvala RTS-u što reprizira ovakve serije iz našeg detinjstva!Naravno,možete dodati i Branka Kockicu i ostale iz vaše arhive.