Svemirska princeza

"Svemirska princeza" je SiFi sitkom, komedija za decu. Ona je kombinacija animacije, lutke i glumaca.

Serija "Svemirska princeza u botaničkoj bašti" je sitkom-serija o nezgodi svemirskog broda, koji je igrom slučaja aterirao na Zemlju, i to u botaničku baštu. Brod spolja dobija oblik drveta, što omogućava da njegovo prisustvo na našoj planeti ostane neprimećeno. U brodu, koji ima svoj karakter, žive vanzemaljci: Svemirska princeza Hlif Zi Ho, i Mančula, autentično biće, poseban inteligentan biološki oblik, njen proždrljivi ljubimac.

Princeza Zi, zahvaljujući superiornoj vanzemaljskoj tehnologiji, ali i sopstvenoj sposobnosti mimkrije dobija oblik tinejdžerke. Brod ima osnovni zadatak da se brine o njoj i da joj omogući preživljavanje i uspešan povratak kući.

Zahvaljujući kontroli brodskog kompjutera, koji dobija ulogu njenih roditelja i svom kućnom ljubimcu, autentičnom čankolizu, Mančuli, ali i zahvaljujući Zemljanima koji uspeju da provire u ovaj prostor, Hlif Zi Ho će, poput prave tinejdžerke, upadati u razne komične situacije: nekada će uspevati da ih „iskulira", nekad neće uspeti da ih "hendluje", nekada će je ozbiljno "smarati"... U svakom slučaju, njeni kompjuterski "roditelji" svakodnevno će zbog nje i Mančule imati "manje kose na glavi" i "više bora na čelu".

Da bi slika bila potpuna brod će često posećivati Luka Ameba, tinejdžer štreber, mladi biolog, ali veliki naučnik i još veći hipohondar i Andrea, takođe štreberka, Lukina verna i uporna pratilja i zaštitnica, iako to od nje niko ne traži.  

 

Reč autora: Siniša Đokić

Ideja je potekla od mene, sećanja na Alfa i druge serije, a i pitanja zašto vanzemaljci ne bi posetili i ove naše krajeve...

Serija sledi produkciono tehnološki trend današnjice, koji kombinuje animaciju i igranu strukturu.

O Princezi se u Advance-u godinama diskutovalo, tražena su optimalna rešenja, ali pravi početak realizacije serije krenuo je od saradnje sa scenaristkinjom Jelenom Popadić Sumić i njenom koleginicom Dunjom Petrović. Veliku pomoć nam je pružila svojim savetima urednica Nataša Drakulić, a jedna opservacija Timoti Bajforda bila je više nego dragocena.

Sledeći korak je bio okupljanje ekipe sa rediteljem Darkom Štetinom na čelu, direktorom produkcije Draškom Plavšićem i art direktorom Bojanom Stevanićem.

Pošto su usvojena sva kreativna rešenja krenulo se u realizaciju.

"Svemirska princeza" je krenula sa ambicijom da napravi pomak u produkciji igranog programa za decu, sledeći tradiciju inovativnosti koji je taj program imao na našoj televiziji.

Druga vremena, drugi klinci, druga energija... "Svemirka princeza" predstavlja tu energiju i dinamiku.

U vreme kada se inovativnost i dečji program u celini osporavaju zbog "tržišnih" razloga Advance-ov tim je iskazao čudesnu energiju, i gledajući ovu novu RTS-ovu seriju shvatićete zašto su ovog puta vanzemaljci izabrali naše krajeve da dožive havariju svog svemirskog broda.

Prateći ovu seriju upoznaćete jednu disfunkcionalnu porodicu koja je uprkos svemu ostaje zajedno. Mladi gledaoci će mnogo naučiti iz čudnog znanja i neznanja Princeze, njenog ljubimca Mančule i ostalih drugara.

 

Svemirska princeza
broj komentara 0 pošalji komentar