Verujte, ali ne preterujte

Redakcija Školskog programa pripremila je novu igranu seriju za decu uzrasta od 7 do 11 godina Verujte, ali ne preterujte. Cilj ovog serijala je da najmlađe osnovnoškolce upozna sa nekim tradicionalnim znanjima kojima su vladali njihove bake i deke, ali i zanimljivim sadržajima koji im mogu koristiti u savremenom životu.

Forma emisija je igrano magazinskog tipa, a od rubrika se pojavljuju: Najpoznatiji dečji pisci, Zebra, znak, semafor, Večiti ponavljač, Zanimljive životinje, Dečji narodni instrumenti, Stereotipi.

Osnovna radnja serije smeštena je u dnevni boravak osnovne škole u kojem borave deca od prvog do četvrtog razreda posle nastave. To je mesto na kome se kroz igru uči, saznaju razne zanimljive stvari, ali i igra i zabavlja.

Svaka od emisija ima i osnovnu temu oko koje se odvija radnja (ljubav, ljubomora, snovi, nepravda, tužibaba, poslušnost, otkrivanje, svađalica...).

Glavni likovi su učiteljica Lula (Tijana Čurović), ne mnogo obrazovan, ali iskusan domar Čika Đura (Svetislav Goncić), večiti ponavljač (Milan Mihailović) i, naravno, nestašni i dovitljivi klinci: Trša, Mrša, Olivera, Žak. Rej-Časlav, Milanče kompjuterista, Lav pronalazač...

U prvih dvanaest emisija pojaviće se više od sto učesnika (Žarko Paspalj, Biljana Krstić, Gordan Kičić, Milorad Kapor, Goran Balančević, Sonja Živanović, Jovana Mišković, Ljuba Dimitrijević i orkestar Dolce flauta, Plesna škola Vračar, steperi ( braća blizanci Gromilić), Bora Nenić, Baletska škola Luj Davičo, Folklorni ansambl Lola, Kolibri, izviđači, džudisti, istraživači, matematičari iz Arhimedesa, avio modelari, glumačka grupa Dadov...

Reditelj: Predrag Nikolić
Urednik: Nevena Mladenović -Blagojević
Scenaristi: Branko Dimitrijević i Vladimir Manojlović
Kompozitori songova: Antonije Pušić (Rambo Amadeus) i Igor Blažević (Inspektor Blaža)

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 27. feb 2009, 20:33) - Iva [neregistrovani]

super!super!

Gledala sam ovu emisiju sa bratom i mnogo mi se sviđa. Sve je super a najviše mi se dopala učiteljica Lula i Bilja Krstić. Ja igram folklor u Loli i volim da pevam tradicionalnu muziku .Da li možete da mi napišete da li je dovoljno samo da odem u školu Mokranjac da bi se upisala na pevanje i da li se polaže neka audicija?

(sreda, 25. feb 2009, 13:23) - Stefan [neregistrovani]

RTS VRH!

Ovo je jedna od najlepših dečijih emisija ikada izuzev ''Na slovo na slovo.''Samo tako nastavite,sve pohvale!

(utorak, 10. feb 2009, 18:06) - mama-Zorana [neregistrovani]

Svaka cast za novi skolski program!

Ovo je milina gledati. Samo termin mi nije jasan jer sam je slucajno videla na rts2. Zasto malo bolje ne reklamirate ovu emisiju? Na kom programu je sada emitujete, rts1 ili rts2? Odlican program za decu. Moja cerka i ja smo uzivale!!!

(ponedeljak, 09. feb 2009, 14:47) - Шабац [neregistrovani]

Пун погодак

Супер је емисија. Све честитке и само наставите.

(četvrtak, 05. feb 2009, 21:43) - Z* [neregistrovani]

Kao nekad

Samo ukratko vrh.Nisam imala priliku da gledam puno,ali ono sto sam gledala svidelo mi se.

(četvrtak, 29. jan 2009, 18:50) - pedjolino [neregistrovani]

Kao nekad

Glumac se zove Bule a ne Vule! Inace slazem se sa komentarom.Moramo voditi brigu o deci! Zasluzila su to!

(sreda, 28. jan 2009, 08:46) - Marko [neregistrovani]

Kao nekad

70-ih deca su raslu uz Boleta, 80-ih uz Branka kockicu, 90-ih uz Acu postara, a u 21-om veku deca rastu uz virtualne likove koji ne objasnjavaju svet oko sebe vec naprotiv, cine jos komplikovanijim. Likovi poput Vuleta Goncica ( cika Djura) su povratak na proverene vrednosti. Genijalno!

(utorak, 14. okt 2008, 13:41) - anonymous [neregistrovani]

pohvala

Cestitke skolskoj redakciji za ovu novu seriju! Dobar spoj edukativnog i zabavnog. Cika Djura i uciteljica su odlican par, a deca su simpaticna!!!