Mali dnevnik - radnim danima na RTS 1

"Mali dnevnik" emituje se u svakog radnog dana u 18.20 na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Možete li da zamislite decu predškolskog uzrasta kao prezentere ozbiljnih vesti iz zemlje i sveta? Ili kao izveštače sa lica mesta? Ili kao novinare i reportere? A kao prezentere vremenske prognoze? Ili vesti iz sporta?

Mali dnevnik je emisija u kojoj se ništa ne podrazumeva. Ako je odraslima glupo da postavljaju pitanja kada im nešto nije jasno, klincima definitvno nije. Mali dnevnik postoji da bi nas deca koja ne znaju da čitaju novine, telope i reklame, pitala šta tačno znači promenljivo vreme, samit, demokratija, ekonomska kriza ili pdv. Ako objasnimo njima, objasnićemo ponešto i samima sebi. U tih pet minuta osmeh se ne seli sa lica. U tih pet minuta, gledaoci zaboravljaju na probleme i imaju priliku da se odmore makar na trenutak.

Deca imaju priliku da kroz zabavan i informativan sadržaj, rečima koje su njima bliske, bolje upoznaju svet oko sebe. „Mali" novinari se trude da im objasne zanimljive teme, na način na koji oni to najlakše razumeju. Jer, i oni su deca. U tih pet minuta, mališani kroz zanimljive priloge i bogat sadržaj svoje drugare edukuju na zabavan način i u sebi podstiču istraživački duh. Deca osećaju da se konačno neko obraća njima, i da konačno imaju emisiju kao odrasli.

Mali dnevnik pored malog ekrana okuplja celu porodicu. I deca i odrasli sa pažnjom prate vesti koje su nam „mali" izveštači spremili. Odrasli imaju priliku da se nasmeju i na trenutak zaborave svakodnevicu, a deca da nauče mnogo toga. Mali dnevnik je sve samo ne mali.

Gledajte Mali dnevnik u novom terminu, svakog radnog dana u 18.20 na Prvom programu Radio-televizije Srbije, i makar na 5 minuta posmatrajte svet dečjim očima. Mali dnevnik se emituje i reprizno na RTS 2 svakog radnog dana od 10.30, kao i subotom na RTS 2 od 10.30, kada se emituje "Specijal" koji čini svih pet emisija iz prethodne sedmice.

Odgovorni urednik Redakcije dečjeg i školskog programa: Nataša Drakulić

Scenarista i urednik: Goran Jovanović

Dramaturg i urednik: Kristina Đuković

Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 0 pošalji komentar