Plava ptica

Jubilarna, deseta sezona emisije za decu "Plava ptica" počinje sa emitovanjem 27. februara u potpuno novom izdanju. Nove rubrike, novi likovi i originalni songovi najavljuju uzbudljivu sezonu, koju će drugarići moći da prate subotom od 11:05 na Prvom programu Televizije Srbije.

Nakon pet godina emitovanja, "Plava ptica" poleće na potpuno nov način! Nove rubrike, novi likovi i originalni songovi samo su deo onoga što gledaoce očekuje od 27. februara.

Jedan plavoptičasti gusarski brod zaploviće u lov na znanje, a njegovu neobičnu posadu činiće kapetan Oki, kao i gusarke Beki i Borki. Ali kakav bi to gusarski brod bio bez Veki, mešanke labradora koja je uvek tu da zalaje kad treba?!

Pored ove uzbudljive gusarske četvorke, plavoptičasti studio naseliće i jedan neobičan par. Gospodin Dž će drugarima pričati razne zanimljive priče "za Dž", a Gospođa Š će deliti svoja znanja i savete, jer ona zna sve "od A do Š".

Osim toga, "Plava ptica" će u svojoj novoj sezoni upoznavati gledaoce sa životinjskim carstvom, pa će drugarići imati priliku da vide kako to žive slonica Tvigi, žirafa Johan i ostali stanovnici beogradskog Zoološkog vrta.

Kroz origanalne songove ćemo se upoznavati sa dalekim zemljama, a učićemo i kako se prave kiflice, cipele ili igračke. Naravno, biće tu i novi, zanimljivi gosti, jedan plavoptičasti bazen pun pisama, kao i neizaobilazni eksperimenati.

Urednice i scenaristkinje su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelji Igor Basorović i Miodrag Kolarić, reditelji priloga Marko Jeftić i Milan Jovanović, scenografkinje Snežana Popović i Miroslava Andrejević, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitori songova Srđan Marković i Ljiljana Sadil-Marković, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić i pas Veki.

broj komentara 0 pošalji komentar