Šesti ciklus kviza "Zdravo Evropo"

U subotu 4. septembra, u 11:55 časova, na Prvom programu RTS-a, počinje emitovanje šestog ciklusa kviza Zdravo Evropo. Kao i prethodnih godina, kviz Zdravo Evropo je projekat Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije, a realizuje Školska rubrika RTS-a.

Kviz "Zdravo Evropo" je serijal od 15 emisija u kojima će se, kroz šest zanimljivih igara, takmičiti učenici trećeg razreda srednjih škola iz Srbije. Cilj je da se na edukativno-zabavan način pokaže znanje srednjoškolaca o Evropskoj uniji, njenim institucijama, zemljama članicama, kao i o evropskoj kulturi u najširem smislu. U Kvizu učestvuje 10 ambasadora i preko 30 diplomatskih predstavnika iz čak 18 ambasada zemalja članica Evropske unije.

Kao i u prethodnim ciklusima, sve srednje škole u Srbiji bile su pozvane da učestvuju u kvizu. Od 150 prijavljenih škola, nakon učešća na inicijalnom testiranju, održanom 21. marta 2010. u Beogradu, na osnovu dobijenih rezultata, za učešće u televizijskom serijalu Kviza kandidovale su se 32. škole (ekipe).

Svaku ekipu predstavljaju tri takmičara, čime se podstiče timski rad i duh. U formi šou programa, takmičari će se, pored znanja, predstaviti i kroz igre koje zahtevaju pevačke i druge sposobnosti.

Nagrada za uloženi trud i znanje biće veliki broj putovanja u najlepše evropske gradove. Ove godine uvedena je i specijalna nagrada za najbolju muzičku interpretaciju. Pored putovanja, ambasade zemalja članica Evropske unije obezbedile su ekipama i druge vredne, zanimljive nagrade u svim krugovima takmičenja.

Kao i prethodne godine, uz muzičku podrušku čuvenog Eye Cue benda, kroz igre, u svojevrsni "obilazak Evrope" takmičare vodi glumac Marko Živić.

Koordinator projekta iz Delegacije Evropske unije u Srbiji: Dubravka Savić

Urednik: Blaženka Bijelić

Autor pitanja: Predrag Marković

Reditelj: Igor Basorović

Prodicent: Biljana Radović

Muzički producent: Uroš Marković

Direktor fotografije: Vladan Bugarski

Scenograf: Draško Ivković

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 18. feb 2014, 13:09) - anonymous [neregistrovani]

pitanje

Da li postoji mogucnost da se ponovo vide emisije kviza jer sam veliki fan ovog kviza,a nema ga vec odavno,pa bih volio da ga ponovo vidim.?Hvala unaprijed.

(utorak, 18. sep 2012, 22:15) - dragoljub [neregistrovani]

kviz

steta sto nema vise kviza "Zdravo Evropo". Bas je ekstra.

(četvrtak, 09. sep 2010, 15:07) - Bojan Nikolic [neregistrovani]

?

Nasi srednjoskolci bi trebalo prvo da nauce srpsku istoriju, a onda da se bave istorijom drugih drzava i organizacija. Pozdrav!