Konkurs

Radio-televizija Srbije, emisija "Bunt" i "Demo-masters" raspisuju konkurs za učešće demo-bendova na takmičenju "Bunt rok masters". Konkurs se raspisuje za nove, neafirmisane rok izvođače, bez objavljenog zvaničnog izdanja. Pravo učešća imaju svi autorski demo-bendovi i neafirmisani izvođači iz Srbije.

Na osnovu člana 3 Pravilnika o organizaciji i načinu izbora kompozicija za takmičenje "Bunt rok masters" 2014/15, raspisan je konkurs.

Ovde možete pogledati pravilnik o organizaciji i načinu izbora autora i izvođača za takmičarski festival demo-bendova "Bunt rok masters".

Uslovi konkursa su sledeći:

a) Konkurs se objavljuje za nove, neafirmisane rok bendove i autore koji nemaju objavljeno nijedno zvanično izdanje;

b) Tekst autorske pesme mora biti napisan na srpskom jeziku ili na drugim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o službenoj upotrebi jezika i pisama;

v) Bendovi treba da prilože gotov snimak autorske kompozicije u trajanju do pet minuta;

g) Radovi moraju biti potpisani punim imenom i prezimenom sa adresom, telefonom (imajl adresom) autora muzike i teksta i fotografijom izvođača;

d) Učesnici festivala čija dela budu odabrana – prenose na RTS sva proizvođačka prava (master prava sa interpretatorskim pravima sadržanim u masteru) na snimku kompozicije i izdavačka (publishing) prava, i kao vlasnik snimka RTS stiče pravo da njihovo delo beleži, umnožava i stavlja u promet bez obzira na oblik i način umnožavanja i stavljanja u promet (u štampanom grafičkom obliku i u obliku snimka – audio, MP3, midi-fajl i drugim poznatim i budućim oblicima), aranžira, prvi put javno izvede, direktno prenosi /radio i TV prenos/, snimi za radio i TV, emituje na radijskim i televizijskim programima, svim sada poznatim i budućim modalitetima emitovanja, snimi na nosač zvuka i slike (ce-de, kasete, video-kasete, di-vi-di i budući vidovi audio i video nosača), da se kompozicije obrade i koriste kao melodije za mobilne telefone (ring tonovi, ril tonovi i polifone melodije) tj. upodobljuju za distribuciju kao mobilni sadržaj (mobile contente). Sva navedena prava RTS stiče, bez posebne naknade, kao isključivi nosilac prostorno, predmetno i vremenski i po broju neograničeno sa pravom da ih bez bilo kakvih ograničenja i posebnih saglasnosti autora prenese na treća lica.

đ) Autorske naknade za prava umnožavanja i stavljanja u promet naplaćuju se posredstvom Organizacije za kolektivno ostvarivanje autorskih prava (u Srbiji – SOKOJ).

e) Autorima odabranih dela garantuje se direktno emitovanje javnog izvođenja preko radija i televizije.

Prijave slati na mail adresu brm@rts.rs ili na adresu Takovska 10, 11.000 Beograd, sa naznakom za BUNT ROK MASTERS.

Učešćem na konkursu svaki učesnik prihvata propisane uslove konkursa, kao i uslove utvrđene pravilnikom o organizaciji i načinu izbora autora i izvođača za takmičarski festival demo-bendova "Bunt rok masters".

Konkurs je otvoren od 15. oktobra do 1. decembra 2014.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 31. okt 2014, 20:29) - Stela [neregistrovani]

sve pohvale

Bravo RTS!!! Bravo!!!!
Napokon sansa za mlade bendove. Dok drugi gase emisije o roku RTS pokrece nove. Sva cast!!!

(petak, 31. okt 2014, 18:48) - anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Svaka cast ovim ljudima sto se bore za dobru muziku i daju sansu mladim nadama rokenrola! Sjajno!

(četvrtak, 16. okt 2014, 01:43) - anonymous [neregistrovani]

Bojan

Napokon nesto normalno da se desi u Rock N Rollu