Prvi televizijski demo-festival "Bunt rok masters"

Petnaestog oktobra u Galeriji RTS-a održana je konferencija za medije povodom raspisivanja konkursa za prvi televizijski demo-festival u Srbiji – "Bunt rok masters".

Bunt rok masters – prvi je televizijski demo-rok festival čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, ali i formiranje nove srpske rok scene. Festival predstavlja logičan nastavak jedanaestogodišnjeg postojanja emisije Bunt, jedine rok emisije u produkciji RTS-a, i jedanaestogodišnjeg postojanja festivala demo-bendova, Demo masters Radio Beograda 202.

Pokretanjem jednog ovakvog – televizijskog, takmičarskog festivala, otvara se novi medijski prostor za veliki broj mladih autora koji nemaju mogućnost da predstave svoj rad. U skladu s višedecenijskom tradicijom, Radio-televizija Srbije kao Medijski javni servis na ovaj način ostvaruje svoju osnovnu misiju – da informiše i edukuje kvalitetnim programskim sadržajem razvijajući kulturnu svest gledalaca.

Koncept festivala  

Objava festivala i trajanje konkursa

Objava konkursa 15. 10. 2014. – zatvaranje konkursa 1. 12. 2014.

Četvrtfinalna takmičenja

Nakon preslušavanja bendova tokom 20 dana, sledi četvrtfinale ili pretkvalifikacije koje će biti održane u nekoliko gradova Srbije i u Beogradu. Pretkvalifikacije su obavezne kako bi selekcija bendova bila što objektivnija.

Polufinalna takmičenja

Tokom osam polufinalnih emisija u trajanju od oko sat vremena predstavljaju se po tri takmičarska benda koja uživo izvode po dve pesme. Uživo će dve pesme odsvirati i jedan afirmisani rok bend. Žiri u svakom polufinalu bira po jednog finalistu.

Bendovima koji ne prođu u finale biće postavljena jedna pesma iz polufinala na zvaničan sajt RTS-a i facebook stranicu Bunt rok mastersa. Na taj način biće uključena i internet publika koja će moći da glasa za dva finalna benda.

Finale

Finalni deo takmičenja biće zapravo celodnevni muzički događaj na otvorenom. Pored deset finalista Bunt rok mastersa, nastupiće i renomirani rok bendovi.

Svaki finalista će dobiti vrednu nagradu, dok prvoplasirani dobija 100.000 dinara, nastup na Festivalu Egzit 2015. i nastup u emisiji Bunt. Drugoplasirani bend osvaja nagradu u vrednosti od 50.000 dinara, ulazak u polufinalno takmičenje banjalučkog Demofesta i snimanje u Studiju 6 Radio Beograda.

broj komentara 7 pošalji komentar
(utorak, 25. nov 2014, 21:56) - pevacica [neregistrovani]

odgovor

Moraju biti na srpskom, mom bendu je to problem :\ I sve moraju biti autorske

(utorak, 18. nov 2014, 21:19) - Kaba [neregistrovani]

:D

Da li neko moze da mi kaze kako se prijavljuje na festival?

(petak, 07. nov 2014, 01:22) - anonymous [neregistrovani]

ideja

Samo da pohvalim Ideju I pozelim srecu. Nekad sam kao klinac jedva cekao Hit 202 I Hit meseca. Nadam se da ce vas BRM znaciti bar upola danasnjim klincima koliko su te emisije meni.

PS veliki pozdrav Vladimir Jetu od Mirceta

(četvrtak, 06. nov 2014, 12:50) - bubnjar [neregistrovani]

hvala

Hvala za priliku koju ste pruzili bendovima. Ja sviram bubanj u LED ZEPPELIN cover bendu i predlazem da razmislite da u buducnosti omogucite i cover i tribute bendovima da se predstave.

(ponedeljak, 03. nov 2014, 23:32) - Milan [neregistrovani]

Molim za informaciju

Molim onog ko zna da mi odgovori na sledecea pitanja... Da li obe pesme koje ce neki bend svirati moraju biti autorske ili samo jedna? I da li ta/te pesme moraju biti na srpskom jeziku? Unapred hvala.

(subota, 01. nov 2014, 18:29) - janko [neregistrovani]

sve pohvale

Svaka cast onome ko je dosao na ideju da da mladima koji se bave rok muzikom sansu na Rtsu.

(petak, 31. okt 2014, 13:44) - Srđan [neregistrovani]

konačno

da i rock muzika dobije svoje mesto na televiziji !