Drugi televizijski "Bunt rok festival"

Danas je u Galeriji RTS-a održana konferencija za medije povodom raspisivanja konkursa za prvi televizijski rok festival neafirmisanih rok bendova i autora.

Bunt rok festival prvi je televizijski rok festival čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Festival predstavlja logičan sled dugogodišnjeg postojanja rok emisije Bunt.

Pokretanjem jednog ovakvog, televizijskog, takmičarskog festivala, otvara se novi medijski prostor za veliki broj mladih autora koji nemaju mogućnost da predstave svoj rad. U skladu sa višedecenijskom tradicijom, Radio-televizija Srbije kao Medijski javni servis na ovaj način ostvaruje svoju osnovnu misiju - da informiše i edukuje kvalitetnim programskim sadržajem razvijajući kulturnu svest gledalaca.

KONCEPT FESTIVALA

Objava festivala i trajanje konkursa

Objava konkursa 03.02.2016, zatvaranje konkursa 03.03.2016.

Pravila kvalifikacionih takmičenja

Nakon preslušavanja svih dostavljenih snimaka stručni žiri će izabrati 24 benda koji nastavljaju takmičenje i objaviti spisak. Svaki od odabranih bendova će o svim pojedinostima i nastavku takmičenja biti obavešten od strane organizatora.

U osam kvalifikacionih TV emisija nastupiće ukupno 24 takmičara, žiri u svakoj kvalifikacionoj emisiji bira po jedan bend koji takmičenje nastavlja u finalu. Ukupno u finalu festivala će učestvovati deset bendova, osam finalista po izboru žirija i dvoje finalista po izboru publike.

U svakoj kvalifikacionoj emisiji se predstavljaju po tri benda koji su prošli izbor i uživo sviraju dve pesme. Prva je obavezno autorska sa kojom su se prijavili na konkurs, druga je po slobodnom izboru ( autorska ili obrada ).

U svakoj kvalifikacionoj emisiji nastupa i jedan revijalni rok bend koji uživo izvodi dve pesme.

Nakon emitovanja kvalifikacionih emisija, nastaje pauza od deset dana. U tom periodu se uključuje internet publika koja, među 16 preostalih bendova, glasa za još dvoje finalista.

Finale

Finalni deo takičenja sadrži takmičarski i revijalni deo programa.

Takmičari/bendovi su obavezni da u finalu izvedu jednu autorsku pesmu, koju su poslali na konkurs i sa kojom su nastupali u kvalifikacijama.

Nakon nastupa svih finalnih bendova nastaje pauza za vreme koje nastupaju revijalni bendovi, a žiri ocenjuju bendove.

Pobednici takmičenja dobijaju 100.000 dinara.

Drugoplasirani festivala osvaja nagradu u vrednosti od 50.000 dinara.

Trećeplasirani festivala dobija nagradu u vrednosti od 30.000 dinara.

Svi finalisti dobijaju plaketu festivala.

U nagradni fond ulazi i veliki broj nagrada za sve finaliste, donacije sponzora i saradnika festivala demo bendova Bunt Rok Festival.

broj komentara 0 pošalji komentar