Bunt Rok Festival, finale

U subotu 18. juna u 22:00 časa na Drugom programu RTS-a emitovaće se finalna emisija drugog televizijskog takmičenja novih, neafirmisanih rok bendova i autora "Bunt Rok Festival".

Od 180 prijavljenih bendova, 24 se predstavilo u kvalifikacionim emisijama koje su se prikazivale tokom aprila i maja na RTS 2. U finale je prošlo jedanaest bendova, devet prema mišljenju stručnog žirija (Irvas, Degeneza i White City Massive iz Beograda, Empathy Soul Project iz Zrenjanina, Microwave iz Vršca, Aeleback iz Užica, Sprž iz Šapca, Velar iz Novog Sada, Larska iz Kragujevca) a dva su prošla zahvaljujući glasovima publike (Doručak na travi iz Beograda i The Slack iz Valjeva).

U revijalnom delu emisije nastupiće prošlogodišnji pobednički bendovi, Vrane Kamene - 3 mesto, Kora - 2 mesto i Dingospo Dali - 1 mesto. Žiri je ove godine stalan i čine ga dve grupe, žiri muzičara i žiri muzičkih urednika RTS-a. U žiriju muzičara su Maja Cvetković - E-Play, Jovan Matić - Del Arno Bend, Nenad Pejović - Kanda, Kodža i Nebojša i Lav Bratuša - Darkvud Dab. Žiri urednika RTS-a su činili: Dragan Ilić - odgovorni urednik Muzičke redakcije RTS-a, Marko Novaković - filmski i TV reditelj i odgovorni urednik Dramskog i serijskog programa RTS-a, Dobroslav Predić - muzički urednik RTS-a i Uroš Marković- producent i muzički urednik RTS-a.

Bunt rok festival prvi je televizijski rok festival čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Festival predstavlja logičan sled dugogodišnjeg postojanja rok emisije Bunt.

Pokretanjem jednog ovakvog, televizijskog, takmičarskog festivala, otvara se novi medijski prostor za veliki broj mladih autora koji nemaju mogućnost da predstave svoj rad. U skladu sa višedecenijskom tradicijom, Radio-televizija Srbije kao Medijski javni servis na ovaj način ostvaruje svoju osnovnu misiju - da informiše i edukuje kvalitetnim programskim sadržajem razvijajući kulturnu svest gledalaca.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinari: Milica Marković, Sonja Kovačev
Reditelj emisije: Miodrag Kolarić

broj komentara 0 pošalji komentar