Победила тумор на мозгу и постала златна девојка

На недавно одржаном Светском фудокан карате првенству у Румунији, Јелена Весковић са Рудника освојила је прво место у категорији такмичара са инвалидитетом. Има 27 година и сваки дан за њу је победа у борби против дијагнозе са којом живи од операције тумора на мозгу.

Дванаест година се опоравља. У седмом разреду, после операције, остала је без основних моторних функција. Није се предала.

"Највећи успех ми је био када сам одлучила да не будем инвалид. Када сам одлучила да узмем свој живот у своје руке, да устанем из кревета, из колица, из свих тих проблема, да проблеме извучем испод тепиха и да се суочим са њима", каже Јелена Весковић.

Упорна и храбра, битке добија уз подршку породице.

"Ми смо се увек водили тиме – излечићемо је и тако је и било, излечили смо је. Јелена је била та која је нама увек доказивала да смо ми као родитељи увек доносили праве одлуке што се тиче болести, да кажем опоравка, рехабилитације. Свесни смо да то ће трајати цео живот", каже Лидија Весковић, Јеленина мајка.

И поред проблема, Јелена живот гледа са ведрије стране. Завршила је студије економије, говори више језика, увек је насмејана.

"Мени је у принципу прво био циљ да моје родитеље насмејем, а онда сам схватила колико је важно смејати се током дана и са другим људима, колико је смех битан, онда је све кренуло тако добро", каже Јелена Весковић.

Савладала је тешке, животне препреке и поново почела да тренира карате. Државни је и светски првак у категорији ИККАИДО фудокан.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 09. феб 2018, 12:05)
Danica [нерегистровани]

Cestitka

Bravo djevojko ,želim ti još mnogo pobeda.