Удовичић у Сеулу о спортским вредностима и допингу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је у Сеулу на састанку, чији је домаћин био министар културе, спорта и туризма Републике Кореје До Јонг Хван, на тему развоја спортских вредности у друштву и примене антидопинг мера.

Састанку су присуствали министри спорта из европских и азијских земаља, између осталих министри Словеније, Бугарске, Грчке, Румуније, Словачке и Француске, а почасни гост био је председник Светске антидопинг асоцијације Крејг Риди.

Удовичић је у обраћању колегама истакао резултате српског спорта, оквире сарадње државе и спортских субјеката у свим сегментима спорта, активности и мере које се предузимају како би се смањио број свих негативних појава у спорту и значај који спорт има за Србију.

На маргинама састанка, Удовичић је имао и низ билатералних сусрета са званичницима Монголије, Турске, Линхетенштајна, Кореје и Казахстана, са којима је разменио искуства о организацији великих међународних такмичења, функционисању спорта, спортском туризму, промоцији спорта као друштвене вредности и разговарао о могућностима будуће сарадње.

Такође, са председником ВАДА Крејгом Ридом министар Удовичић разменио је искуства из досадашњег рада Антидопинг агенције Србије и предлога свих будућих, првенствено превентивних мера, којима би се искоренио допинг као негативна појава у спорту.

број коментара 0 пошаљи коментар