Коновалов против Атодиреса у одбрани титуле светског првака

У Спортској хали Јагодинског спорстког савеза вечерас ће светски првак у кик боксу Александар Коновалов бранити титулу против изазивача Јонут Атодиреса из Румуније, а Вељко Ражнатовић ће се у крузер категорији професионалног бокса борити против Исоса Монда из Француске.

Јуче је, у ресторану "Тигар" у Јагодни, обављено мерење, Коновалов има 64 килограма а Атодирес 63,6. Реч је о категорији до 64,5 килограма у дисциплини лов кицк, речено је на конференцији за медије, коју је водио председник Кик бокс савеза Србије Срђан Бугарчић.

На конференцији је оцењено да ће ово бити најзначајнији спорстки догађај ове године у Србији у овом спорту, да су супарници квалитетни и да ће борба бити неизвесна и посластица за љубитеље овог спорта.

Коновалов, који је члан Кик бокс клуба "Палмини тигрови", титулу професионалног првака света освојио је 2016. победом над Андонином Иглесиасом де ла Крусом из Шпаније, а одбранио 2017. победом над Италијаном Луком Малијем.

Коновалов је до сада имао 46 победа у 47 професионалних мечева, а његов противник, који је од Коновалова старији 13 година, 62 професионална меча и 51 победу.

Мечу Коновалов - Атодирес, чији је надимак "пит бул", претходиће четири уводне борбе репрезентативаца "Палминих тигрова" и репрезентације Војводине.

После уводних борби одржаће се меч у професионалном боксу, у крузер категорији до 90,7 килограма, између Вељка Ражнатовића (Србија) и Исоса Мондоа из Француске.

Борбе почињу у 17 сати у Спортској хали Јагодинског спортског савеза, а организатори најављују "кик бокс спектакл", коме ће присустовати и највиши функционери Србије и амбасадори и чланови страних амбасада у Србији.

број коментара 0 Пошаљи коментар