"Ракети" О'Саливену отворен пут до првог места

Рони О'Саливен, један од најбољих снукераша свих времена, могао би ускоро да се врати на прву позицију на светској ранг листи.

О'Саливен има прилику да први пут од 2010. године буде и званично "број 1" захваљујући поразу актуелног лидера Марка Селбија на турниру "Coral Tour Championship 2019" у Велсу.

Селби је поражен од Аустралијанца Нила Робертсона са 9:8 у фрејмовима, иако је имао сигурно вођство од 6:2.

То је отворило могућност 43-годишњем Енглезу да, у случају освајања титуле, дође до првог места на којем није био више од осам година. Подухват би био изузетан када се узме у обзир чињеница да "Ракета" наступа на мање од половине рангирних турнира у сезони.

Такође, пре неколико дана је остварио невероватан рекорд забележивши хиљадити троцифрени брејк у каријери.

О'Саливен је од октобра 2017. освојио седам рангирних турнира, укључујући и два Отворена првенства Велике Британије и само је питање када ће се вратити на врх. На турниру у Престону тренутно у четвртфиналу води 6:2 против Стјуарта Бингама и друга сесија тог сусрета почеће од 20 часова по нашем времену.

И у случају да успе да дође до титуле и освоји 150.000 фунти, неће постати најстарији "број 1" у снукеру јер је то учинио Реј Риердон 1983. када је имао чак 51 годину.

број коментара 0 Пошаљи коментар