Кроз Србију из Источног Сарајева

Овогодишња 59. међународна бициклистичка трка Кроз Србију стартоваће 5. јуна из Источног Сарајева, по угледу на најпрестижније светске трке које неретко стартују управо из других држава.

После састанка директора трке Кроз Србију Владимира Куваље са челницима Источног Сарајева и дефинитивно је потврђено да ће овогодишње издање наше најпрестижније бициклистичке трке стартовати управо из овог града.

Како је потврдио и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, трка Кроз Србију ће се поново возити у Источном Сарајеву на обострано задовољство. Град ће и овога пута имати прилику да промовише своје природне и спортске  потенцијале на прелепој олимпијској лепотици Јахорини, на којој је ове године одржан и Зимски Олимпијски фестивал младих.

По угледу на најпрестижније светске трке које неретко стартују управо из других држава, тако ће и 59. издање трке Кроз Србију старовати из Републике Српске у којој је трка вожена већ два пута у претходној деценији.

Трку је подржао и члан председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, а караван са више од 150 такмичара из целог света возиће преко Јахорине и Пала све до Прибоја у којем ће бити и циљ прве етапе.

59. издање трке Кроз Србију вози се од 5. до 9. јуна и наступиће бициклисти из више од 30 светских земаља.

Од 18. до 21. априла возиће се и 13. издање међународне трке Београд - Бањалука чији је директор такође Владимир Куваља а спортски директор генерални секретар нашег Бициклистичког савеза Саша Гајичић.

број коментара 0 Пошаљи коментар