Јовановић: Спортске игре младих спремне за нове рекорде

Председница Спортских игара младих (СИМ) за Србију Ивана Јовановић изјавила је да са нестрпљењем очекује нову сезону у којој ће СИМ још једном показати да је најлепша спортска прича у региону и оборити све рекорде.

"Припреме за сезону 2019. су у завршној фази, свечано отварање одржаће се 15. маја у Новом Саду на централном градском тргу, а после тога караван радости и пријатељства посетиће 25 градова у Србији. За децу је и ове године све бесплатно, а моћи ће да се такмиче у 10 спортова. Прошле године смо у Србији и региону оборили све рекорде и са истим амбицијама припремамо нову сезону", рекла је Јовановићева.

Она је Танјугу у Куршумлији, где су СИМ добиле посебно признање од Општине, а локални тим "Атомски мрави" награду СИМ-а за најлепшу причу, рекла да се нада како ће "по старој народној и трећа бити срећа", јер су и претходне две сезоне СИМ-а за Србију отворене у Војводини.

"Надам се да ће нам се посрећити, пре две године Игре су отворене у Кикинди, прошле године у Сремској Митровици и држаћу се старе народне и надам се да ће тако и да буде", поручила је Јовановићева.

Као и претходних година, најбољи са градских такмичења наступуће у државном финалу у Београду, а победници ће се пласирати на регионално финале младих Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, које се већ традиционално одржава крајем августа у Сплиту.

број коментара 0 Пошаљи коментар