Себастиан Сабо за РТС: Могу и боље, има још доста простора за напредак

Најбољи пливачи из Србије учествују овог викенда на митингу "11. април Гран при" на Новом Београду. Између два такмичарска дана, гост Јутарњег програма РТС-а био је најбољи на свету на 50 метара делфин и наш представник на Олимпијским играма у Токију, Себастиан Сабо.

У Београд стижете после сјајних резултата у Мађарској где сте остварили норму за Олимпијске игре . Да подсетимо 50 метара делфин стилом препливао си за 22,9 секунди, а потом трку на 100 метара у истој дисциплини испливао за 51,34 секунде. Је л може Београд да те мотивише на још боље резултате?

"Мој врхунац форме је био темпиран за прошлу недељу када сам и остварио тај резултат. Јуче сам имао трку али није прошла тако сјајно као прошлог викенда". 

Може ли боље, време за 50 метара је тренутно најбоље у свету?

"Искрено, могу. Има још доста простора за напредак. Треба да се настави са тренирањем, брушењем форне да би до Светског првенства било још боље".

Када почињу припреме за Токио? Уз ове дисциплине очекујемо те и у штафети. Какве су нам шансе?

Припреме су почеле, први корак (олимпијска норма) је остварен, други корак ће бити да се оде у што бољој форми. Темпирање форме ће почети следеће године, четири-пет месеци пре трке, а до тада ме очекује још два велика такмичења".

Ти и Силађи сте за сада обезбедили учешће. Какав бисмо тим могли да имамо у Токију?

"Шансе су нам добре, пливачи у Србији још напредују. Имамо пливаче који могу у финала".  

број коментара 0 Пошаљи коментар