Србија домаћин ЕП у кенду, рекордних 1.000 такмичара

Европско првенство у кенду одржаће се у Београду, у Штарк арени, од 24. до 26. маја. Србија је добила част да буде домаћин првенства у јапанској вештини, борби мачевима од бамбуса, насталој из древне вештине самурајског мачевања, уз учешће од 1.000 такмичара из више од 40 земаља.

Такмичари ће се током три дана борити у мушкој, женској и јуниорској, у индивидуалној и тимској конкуренцији.

"Велика нам је част што можемо да организујемо један овакав догађај, а уједно и велико признање колики је пут прешао кендо у Србији. Пошто ове године обележавамо 50 година кенда у Европи, Кендо савез Србије одлучио је да свима поклони бесплатан улаз за сва три дана такмичења", рекао је председник Кендо савеза Србије Душан Николић.

Он је позвао публику да дође у што већем броју и подржи српске репрезентативце у походу на титулу првака Европе.

"Ово је уједно и сјајна прилика за све да виде колико је овај спорт леп и користан за тренирање, тако да позивамо и оне који не прате кендо да дођу, а поготово родитеље који би желели децу да упишу на спорт који развија не само тело, него и карактер".

Никада оволико такмичара није учествовало на неком кендо турниру у Европи и зато је Кендо савез Србије расписао конкурс за волонтере до 15. маја.

број коментара 0 Пошаљи коментар