Почиње трка Београд - Бањалука

И званично је отворена 13. медјународна бициклистичка трка Београд - Бањалука. У питању је једна од најквалитетнијих трка у овом делу Европе.

Свечана церемонија отварања трке и представљња екипа одржана је на платоу испред Храма Светог Саве у Београду. У нашу престоницу дошле су 24 екипе из 30 светских земаља.

Владимир Куваља, директор трке Београд - Бањалука истакао је да су из године у годину биле померане границе у организационом смислу, а данас је трка толико препознатљив бренд у светском бициклизму да је напредовала и са досадашња два, прерасла у категорију више и трку која траје чак четири дана.

Поред званичне презентације тимова, на платоу ипред Храма Светог Саве окупили су се и најмлађи српски бициклисти и бициклисткиње, који су имали одличну увертиру пред старт 13. трке Београд - Бањалука.

Председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић истакао је да очекује најквалитетнију трку до сада, али и успех наше репрезентације која ће одмерити снаге са неким од најбољих светских тимова.

Директор трке је Владимир Куваља, рпедседник бициклистичког савеза Републике Српске. Спортски директор трке је Саша Гајићић.

Караван са 176 возача, стартоваће у четвртак из Обреновца, града кроз који је трка пролазила свих 12 пута до сада. Интересантно је да ће ове године Обреновац први пут бити и домаћин етапе на једној овако значајној светској бициклистичкој трци.

Милош Станковић из Градске општине Обреновац обратио се присутнима на конференцији за медије уочи трке, и истакао да Обреновац итекако има шта да понуди што се тиче спортских и туристичких потенцијала. изграђен је велики број бициклистичких и тркачких стаза у самом Обреновцу, граду спорта, који би у будућности могао постати синоним за најквалитетнији бициклизам у Југоисточној Европи.

Прва етапа, од укупно четири, колико ће се возити током овогодишње трке, возиће се из Обреновца до Власенице у дужини од 195 километара. Љубитељи бициклизма ће уживати у чак четири такмичарска дана, а циљ трке је у недељу, 21. априла, када ће се возити спектакуларни кругови у Бањалуци.

број коментара 0 Пошаљи коментар