Жута мајица Новозеланђанину Гејту

Арон Гејт победник је прве етапе на 13. међународној бициклистичкој трци Београд – Бањалука. Прва етапа вожена је од Обреновца до Власенице у дужини од 195 километара.

Просечна брзина каравана била је изузетна, чак 45,8 километара на час, а бициклистички клуб из Ирске Евопро рејсинг био је фантастичан у завршници на успону пред Власеницом, где је Гејт победио са временом од 4 сата, 13 минута и 36 стотих.

Новозеланђанин Арон Гејт тако је освојио и жуту мајицу намењену лидеру у генералном пласману.

Друго место заузео је Мађар Атила Валтер из ЦЦЦ развојног тима који је имао заостатак од три секунде , док је трећи био Аустријанац Бенџамин Хил из екипе Љубљана Густо који је за победником заостао пет секунди.

Караван са 176 возача стартовао је у четвртак испред ТЕНТ-а Б у Обреновцу, да би преко Шапца бициклисти без заустављања прешли гранични прелаз Павловића мост и стигли у Републику српску. Након тога уследили су проласци кроз Бијељину, Зворник и Милиће пре него што су бициклисти из 30 светских земаља стигли у Власеницу где је био и циљ прве етапе.

Од српских Бициклиста најбоље пласиран био је Стефан Стефановић који је заузео 104. место са 3 минута и 33 секунде заостатка за победником.

Црвену мајицу за најбољег на пролазним циљевима освојио је Немац Флоран Кнауер, док је црвену мајицу намењену најбољем на брдским циљевима освојио је Немац Јохан Шанагел.

Овогодишња трка садржи четири етапе и завршава се у недељу круговима у Бањалуци.

број коментара 0 Пошаљи коментар