Вутер победио, Гејт и даље у жутом

Холанђанин Виперт Вутер из ирског тима Евопро рејсинг победник је друге етапе на 13. међународној бициклистичкој трци Београд – Бањалука која је вожена од Власенице до Брчког у дужини од 151 колометра.

Жуту мајицу водећег у генералном пласману задржао је његов клупски колега Новозеланђанин Арон Гејт.

Друга етапа стартовала је из Власенице, караван је у затвореној вожњи дошао до Милића у Републици Српској где је одржан и званичан старт, а онда се трка наставила преко Зворника, Лопара, Угљевика, све до Брчког где је после 151 километра био и циљ.

Виперт Вупер је победио са временом од три сата, 22 минута и 40 стотих.

Други је био Немац Патрик Хелер док је треће место припало Пољаку Павелу Франчаку.

Лидер је и даље Новозеланђанин Арон Гејт, црвена мајица намењена најбољем спринтеру остала код Немца Флоренца Кнауера док је плава мајица намењена најбољем брдашу у власништву још једног бициклисте из Немачке Јохана Шинагела.

Белу мајицу намењену најбољем младом возачу на трци, после друге етапе освојио је Мађар Атила Валтер.

Најбољи српски возач у другој етапи био је Душан Веселиновић који је заузео 73. место.

У четвртак је у Обреновцу на званичном старту било 175 возача а након друге етапе у каравану је остало 150 такмичара из 24 екипе, а за сада је лидерски тим у поретку екипа Евопро рејсинг из Ирске.

У суботу се вози трећа од укупно четири етапе, која ће стартовати из Бијељине и возиће се до Теслића у дужини од 175 километара.

Циљ трке Београд – Бањалука је у недељу у престоници Републике Српске када ће љубитељи бициклизма у Бањалуци имати прилику да виде и спектакуларне кругове у центру града.

број коментара 0 Пошаљи коментар