Сабо би да плива за Мађарску

Репрезентативац Србије у пливању Себастијан Сабо поднео је захтев Светској пливачкој федерацији (Фина) захтев да се убудуће такмичи под заставом Мађарске, без обзира што је под српском изборио норму за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Председник Пливачког савеза Србије Борис Дробац за Спортски журнал потврдио је да је добио мејл у коме Сабо тражи да промени пливачко држављанство.

"Образложио је да тамо живи и тренира, да је већ ушао у њихов систем рада и да жели да се такмичи под заставом Мађарске. Одлуку су додатно убрзали сјајни резултати које је остварио на њиховом државном шампионату у Дебрецину. У мејлу је истакао да нема никакве замерке на однос Пливачког савеза Србије према њему, као ни на рад Стручног савета. Суштина је да у Мађарској има далеко боље услове, квалитетнију групу пливача, ту се пронашао. Оно што му они нуде, ми то не можемо", изјавио је Дробац за Журнал.

"Још увек ништа није званично, али реално је завршена прича", додао је Дробац.

Сабо је до олимпијске визе стигао на Отвореном првенству Мађарске у Дебрецину резултатом од 51,34 секунде на 100 метара делфин.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 08. мај 2019, 17:12) - anonymouborkos [нерегистровани]

Ništa ne oduzimati

Srbiji treba da je čast da takav sportaš ima srpsko državljanstvo.

(среда, 08. мај 2019, 15:45) - anonymous [нерегистровани]

Не видим никакав проблем

Па човек је Мађар, нек му је са срећом.
Ми смо имали Србе који одлазили и играли за друге државе, што не би Мађар играо под Мађарском заставом.
Стотине хиљада нас се иселило из Србије, узели смо држављанство тих земаља, ту гласамо ту подижемо децу, зато што нам је боље, е па зато се и овај момак одлучио за Мађарску, плус његова држава. Само гурај момак и срећно у Јапану.

(среда, 08. мај 2019, 13:59) - anonymous [нерегистровани]

delfin

Ne treba se ovde nikako cuditi... u samom tekstu je kljucna recenica "Ono što mu oni nude, mi to ne možemo", izjavio je Drobac za Žurnal.".

(среда, 08. мај 2019, 12:57) - anonymous [нерегистровани]

*

Onda mu i državljanstvo oduzeti i zbogom diko Mađarska. Pa da!