Мионица дочекује трку Кроз Србију

Мионица ће другу годину за редом бити домаћин етапе на нашој најпрестижнијој бициклистичкој трци Кроз Србију.

Крајем јула и почетком августа возиће се 59. издање бициклистичке трке Кроз Србију. Директор трке Владимир Куваља имао је конструктиван разговор са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем, током којег је, на обострано задовољство, донета одлука да ће Мионица и ове године дочекати међународни бициклистички караван у којем ће бити више од 150 бициклиста из 20 светских земаља.

Прошле године Мионица је први пут била домаћин етапе на нашој најзначајнијој трци, током које се ово прелепо место показало као један од најбољих организатора тако важног међународног бициклистичког догађаја.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић истакао је да Мионица постаје центар бициклизма у овом делу Србије и да очекује још бољу организацију и још више посетилаца који ће моћи да поздраве караван у самом центру Мионице и прелепој Бањи Врујци.

„Нема сумње да нас у Мионици и ове године очекује прави бициклистички спектакл. Прошле године више од две хиљаде људи дочекало је бициклисте у Мионици, а сада очекујемо још већи број навијача и љубитеља бициклизма. Циљ нам је да на најбољи могући начин промовишемо природне лепоте овога краја и туристичке потенцијале читаве регије, јер Мионица је то заслужила. Велики број страних и домаћих медија који прате спорт и туризам пратиће овогодишње издање трке Кроз Србију и биће ово одлична прилика да пошаљемо лепу слику у свет из свих крајева Србије и Републике Српске у читав свет" истакао је Владимир Куваља, директор трке Кроз Србију.

У организационом смислу, овогодишња трка Кроз Србију биће подигнута на највиши ниво у последњој деценији, а Мионица препознаје значај трке Кроз Србију и жели да постане дугогодишњи партнер у организацији овако значајног спортскиг догадјаја.

На централним улицама Мионице и ове године биће одржане и трке најмлађих бициклиста из самог места, а победницима ће уочи самог циља трке бити уручене и вредне награде као и прошле године.

Бициклистички савез Србије на челу са председником Бранком Бановићем и генералним секретаром савеза Сашом Гајичићем организоваће и ове године у свим градовима домаћинима акције и трке за најмлађе како би се популаризовао бициклизам у свим градовима и местима кроз које трка пролази.

Трка Кроз Србију стартоваће из Источног Сарајева одакле ће бициклисти кренути пут Прибоја који ће такође бити домаћин етапе, а потом се караван преко Златибора сели за Мионицу и Пожаревац где ће бити циљ овогодишње трке Кроз Србију.

број коментара 0 Пошаљи коментар