Србија са два тима у Анталији

Од 22. до 26. маја у Анталији ће бити одигран Еуробизнис куп у минифудбалу на којем ће наступити и две екипе из наше земље.

Српска асоцијација минифудбала спрема се и за ово велико међународно такмичење. Еуробизнис куп биће прво велико међународно такмичење на којем ће наступити екипе из Србије. Челници наше асоцијације спремни су за први европски изаовна теренима у Турској.

То је европско такмичење за корпоративне тимове у којем право наступа имају само запослени у компанијама. Први пут се одржава ове године у Турској и учешће ће узети 24 екипе из 16 европских земаља.

"Србију ће представљати две екипе, Рајфајзен банка и Апатинска пивара", изјавио је Зоран Здравковић из српске асоцијације минифудбала.

Осмог и деветог јуна у Новом Саду ће бити одигран и завршни турнир шампионата Србије на којем ће наступити 12 најбољих екипа.

"Први пут Српска асоцијација минифудбала уводи и бизнис куп Србије, такмичење за екипе бизнис оријентације, имаћемо и традиционални минифудбал Куп Србије који се по пети пут одржава, а ове године покренули смо први пут и турир за жене на којем ће наступити четири екипе из три града у Србији", додао је Зоран Здравковић.

Круна овогодишње сезоне у минифудбалу биће Светски шампионат који ће се у октобру играти у Перту, у Аустралији,

"Први пут Србија учествује на светском првенству, с обзиром на то да смо прошле године освојили пето место на Европском првенству и први пут стекли прилику да наступимо и на Светском шампионату, очекивања су велика, много узбуђења током самог турнира, даћемо све од себе, велики је успех да се само појавимо на том такмичењу", напомиње Здравковић. 

У септембру ће се у Италији играти и Лига шампиона у минифудбалу, на којој ће наступити 32 екипе. Право наступа имаће само шампиони својих држава, међу којима ће бити и првак Србије.

Који тим ће представљати нашу земљу, сазнаћемо 8. и 9. јуна на Купу Србије који ће се играти у Новом Саду.

број коментара 0 Пошаљи коментар