Штефанек угостио куглаше: Учинили сте нас веома поносним

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек угостио је куглашку репрезентацију Србије након што је пети пут постала шампион света.

На недавно завршеном Светском првенству, актуелни шампиони савладали су у финалу репрезентацију Немачке 6:2 (3976:3887) и на тај начин се, по трећи пут у низу, а четврти у протеклих пет СП, попели на кров света.

"Честитам вам још једну светску титулу шампиона. Бити најбољи на свету није лако, а вама полази за руком већ трећи пут заредом. Учинили сте нас веома поносним. Надам се да ћете наставити са добрим резултатима, а Спортски савез Србије ће бити ту да вам помогне и олакша будуће борбе за нова одличја", рекао је Штефанек.

Селектор куглаша Војко Павловић захвалио се Штефанеку на добродошлици и пријему.

"Пресрећни смо због континуитета у освајању најсјајнијих одличја. Подсетимо да смо у мушком финалу савладали репрезентацију Немачке, која има највише регистрованих играча и клубова у читавом свету, репрезентација у чијој земљи је куглање међу популарнијим спортовима, земља која се у свету куглања пита буквално о свему. Надам се да ћемо се још много пута сусретати овако лепим поводом", рекао је Павловић.

Србију су на Светском првенству представљали Игор Ковачић, Вилмош Заварко, Даниел Тепша, Чонгор Барањ, Александар Милинковић, Радован Влајков, Роберт Ерњеши, Милош Симијоновић, Урош Јагличић, Милан Јоветић и селектор Павловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар