Каратисткиња Јована Прековић у финалу Премијер лиге у Шангају

Јована Прековић каратисткиња Карате клуба „Књаз“ из Аранђеловца победом над репрезентативком Јапана Сомеyа Маyуми обезбедила финале на Карате 1 Премијер лиги која се овог викенда одржава у Шангају.

Јована је на путу до финала победила репрезентативку Ирана Алесаади Схима, затим такмичарку Мексика Кабалеро Хунаши, а у четврфиналу је победила репрезентативку Јапана Моригући Аyами.

У полуфиналној борби Јована Прековић је победила још једну репрезентативку Јапана Сомеyа Мауми, тако да ће се у недељу финалном мечу поновити финале са првенства света 2018 године па ће се Јована Прековић састати са репрезентативком Кине Јин Xиаоyан.

Како се ради о једном од квалификационих турнира за Олимпијске игре у Токију 2020. године, где ће се карате по први пут наћи на програму игара, Јована је овим резултатом освојила значајан број бодова и потврдила своју одличну позицију на квалификационој Олимпијској листи.

"Презадовољна сам данашњим наступом јер ми је ово прво такмичење после прошлогодишњег освајања титуле првака Света на којем сам била потпуно спремна. Наиме након стварно великог резултата који сам направила у 2018 години мој тренер и ја смо одлучиле да се полако и пажљиво припремамо за све оне изазове који нам ове године предстоје јер напомињем дуг је пут квалификација за Олимпијске игре у Токију 2020." - након наступа изјавила је Јована Прековић.

"Јована је данас само потврдила врхунску класу и врхунску форму у којој се налази. Иза нас је било неколико веома тешких месеци и припрема са Националним тимом Србије, одлазака прво у Италију, а онда и у Казахстан на припреме одакле смо и дошле у Шангај. Јована је данас победила чак две репрезентативке Јапана, што је урадила и пре неколико недеља у Истамбулу и стварно могу рећи да сам задовољна. Нама остаје да се добро спремимо за сутрашње финале и нашу стару познаницу са којом смо радиле финале првенства Света прошле године", истакла је Роксанда Атанасов тренер Јоване Прековић.

број коментара 0 Пошаљи коментар