Обележен Олимпијски дан

По 25. пут у нашој земљи обележен је Олимпијски дан. На стадиону Војне академије више од 3.000 учесника опробало се у тркама, гађању у стрељани, а Специјалне јединице ВС су им показале и борилачке вештине, док је на кошаркашком терену био и „Покрет за женску кошарку Марина Маљковић.

Министар Удовичић поручио је да се овом манифестацијом „шаље јасна порука тимског духа и тимског рада".

"Желим да захвалим Министарству одбране које учествује у оваквом једном великом и значајном дану за систем спорта, првенствено када је реч о промоцији здравих стилова живота. Драго ми је да су сви могли да се увере колико је спорт заступљен у војсци, и да су нам они демонстрирали своје вештине, али драго ми је и да су могли да се друже са грађанима и да их мотивишу да уђу у систем спорта", изајавио је министар Удовичић.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић поручио је свима, а посебно оним најмлађим, да је ово њихов празник и да ће сви бити презадовољни ако барем два одсто људи данас буде мотивисано да се у будућности баве спортом.

"Олимпијском дану" присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић и начелник Војног кабинета председника Републике Србије и шеф делегације Србије при Међународном савезу за војне спортове (ЦИСМ) бригадни генерал Синиша Радовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар