Посебне школе за девојке које ће уручивати медаље

Организатори Олимпијских игара у Пекингу ништа нису препустили случају, па тако и девојке које ће уручивати медаље морају да похађају курс у Пекиншкој школи за иностране послове.

Девојке на овом курсу, поред осталог, морају да науче како да се понашају пред камерама и како да ходају на високим штиклама. Учење енглеског је обавезно, као и курсеви из кинеске историје.

"Код куће пред огледалом вежбам осмех и тако по цео дан. Желим свој осмех да представим целом свету и да покажем да су Кинези топао народ", казала је 16-годишња Ли Мјаомјао.

Организатори Олимпијских игара потрошили су скоро 40 милијарди долара како би Пекинг добио ново "лице", а од те суме најмање је потрошено на изградњу борилишта.

Директорка Пекиншке школе за иностране послове Ли Чићи каже да су Олимпијске игре велика прилика за младе људе да се пред бројним гостима из иностранства представе у најбољем издању.

"Манири људи у свакој земљи су нешто што је навика. То је веома тешко променити. Олимпијске игре су прилика за све младе Кинезе да се пред целим светом покажу у најбољем светлу", рекла је Чићи.

За упис у њену школу постоје и критеријуми о физичком изгледу које мора да испуњава свака девојка.

"Девојке морају да буду високе најмање 163 центиметра и не би требало да имају превелику килажу", навела је Чићи.

Међу саветима које девојке добијају у овој школи јесу и они о правилном осмеху, код којег "сме да се види само осам зуба из горњег дела вилице", као и да "људе треба гледати право у очи" током разговора.

Ове девојке биће само део огромне организације у којој ће учествовати чак 100.000 волонтера, по чему би Игре у Пекингу требало да буде најбоље у досадашњој историји.

Олимпијске игре у Пекингу одржаће се од 8. до 24. августа.

број коментара 0 Пошаљи коментар