И Милица Остојић путује у Пекинг

Млада пливачица Милица Остојић добила је дозволу Техничке комисије Међународног олимпијског комитета (Мок) да учествује на Олимпијским играма, иако је испунила норму неколико дана после предвиђеног рока.

Милица Остојић испунила је олимпијску норму на 200 метара слободним стилом на државном првенству на Ташмајадну (2:03,43). Проблем је био у томе што је за пет дана истекао рок за пријављивање спортиста за Олимпијске игре.

Пливачки савез Србије послао је молбу техничкој комисији МОК, која је потврдно одговорила, али је било потребно и одобрење Олимпијског комитета Кине. Организатори игара такође су се сложили са предлогом Пливачког савеза Србије, па ће Милица Остојић са непуних 17 година бити део олимпијског тима наше земње у Пекингу.

Милица је рођена 16. октобра 1991. Плива за ПК Београд. Њен тренер је Срђан Филиповић, који је у Пекингу на Светском купу у пливању 1993. освојио четврто место.

- "Она је страшан потенцијал, бисер српског пливања. Милица још увек не може да верује да ће са непуних 17 година учествовати на Олимписјким играма. Радимо заједно годину и по дана. Пекинг ће јој бити велико искуство, очекујем да ће наредних сезона доста напредовати" - истакао је тренер Срђан Филиповић  

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 13. авг 2008, 03:10) - Rale [нерегистровани]

BRAVO!!!

Prosto ne mogu da verujem da si toliko dobra u tom plivanju...heh nikad se ne hvalis:)))))))

(понедељак, 11. авг 2008, 13:18) - maja visegrad [нерегистровани]

:)

EXTRA NEMAM RIJECI ,TAKO MLADA A VEC NA OLIMPIJSKIM IGRAMA,SVE NAJBOLJE!!!

(понедељак, 04. авг 2008, 11:28) - dea [нерегистровани]

bravo!!!!

svaka cast!!!!!! samo napred...zasluzila si da se nadjes u Pekingu!!!! samo napred....

(понедељак, 28. јул 2008, 15:15) - gost [нерегистровани]

Sjajnooooooo!!!!!

Sjajno je to sto ce i ona ici u Peking! Devojka je fantasticna,svaka cast! Zelim joj puno puno uspeha!