Ђурковић: Перуничић остаје, резултати ће доћи временом

Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић има пуно поверење и остаће на том месту, потврдио је данас председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић.

Без обзира на 18. место на Светском првенству у Немачкој и Данској, Перуничић наставља процес подмлађивања тима.

"Перуничић сигурно остаје селектор, у овој години након СП нас очекују велика искушења и наставак борбе за Европско првенство. Ако бих могао да оценим, постојала је несразмера великих очекивања и објективног квалитета", рекао је Ђурковић на конференцији за новинаре у просторијама РСС на Тошином бунару.

Ђурковић је подсетио на велики број дебитаната у репрезентацији и да је потребно време да стасају.

"Уверен сам да ће се на наредним такмичењима све валоризовати кроз резултате", каже он.

Како је нагласио, сви из Савеза ће се држати истог пута јер постоји вера у младе рукометаше предвођене Перуничићем.

"Није срамота изгубити од Бразила, као што смо ми, и Хрвати су поражени од исте селекције. Аргентина је одиграла нерешено са Мађарском, то су примери, а ми гледамо себе. Пуно поверење имамо у Ненада и момке, доћи ће резултати", закључио је Ђурковић.

Перуничић: Боли 18. место, али стојим иза подмлађивања

Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић признао је да га боли 18. место на Светском првенству у Немачкој и Данској, најлошијем до сада на турнирима, и преузео одговорност за резултат, али и подсетио да је за велике промене и подмлађивање потребно време.

"Болно је 18. место, ја стојим изнад њега. Некад и срећа мора да послужи, били смо и у најтежој групи, имали и повреду Зеленовића, а ту је и суђење које је било неправедно за нас против Русије. Не желим алиби, гледали смо да извучемо максимум и, као што сам рекао пре СП, за мене је неуспех ако не одемо у други круг", рекао је Перуничић на конференцији за медије у РСС на Тошином бунару.

Како је нагласио, свестан је колико је тежак процес смене генерације пошто је имао чак седам дебитаната на планетарном шампионату.

"Можда је хазардерски, с обзиром на реално стање, што сам други круг поставио као циљ. Ипак, тако сам се водио целе каријере."

Перуничић додаје да преузима одговорност за одабир играча.

"За промене треба време, али спортска жеља и мотив нас терају на више. Стојим изнад групе играча, очигледно је да тренутно имамо мањак квалитета, али верујем да ће се надоградити", поручио је некада трофејни рукометаш, констатујући да ниједног тренутка није дозволио разочарање код играча, већ више као лекцију.

Према његовим речима, чврсто се држи става да је смена генерације права одлука.

"Јасан сам био у ставу, пропустили смо смену када се то ради. Дешава нам се да дебитанти имају 27, 28, 30 година... Не желим да играчи који ће бити носиоци пропуштају такмичења. Не упирем прстом ни у кога, али јурили смо резултате, па имали пласмане 12, 13."

Он је хтео да Илија Абутовић и Жарко Шешум буду предводници новог таласа, али му жеља није услишена.

"Абутовић је одустао од играња за репрезентацију због породичних проблема, потпуно га разумем, као и Шешум, који се захвалио јер је преистрошен због свих разочарања. Нисам преко ноћи донео одлуку, свестан сам шта радим."

О пласману на Европско првенство, где се Србија у квалификацијама налази у тешкој ситуацији, Перуничић верује у повољан исход.

"Увек је тешко, али учинићемо све да одемо на ЕП. Желим да сви буду здрави и да исправимо резултате од Белгије и Швајцарске", наводи селектор, уз закључак да је неке ствари у главама рукометаша и односу већ променио.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2019, 14:55) - anonymous [нерегистровани]

Najgori plasman ikada...

… a nagrada produzetak saradnje. Da li vi znate sta znaci red odgovornost?

(среда, 23. јан 2019, 14:11) - anonymous [нерегистровани]

Bice bolje.

Samo rad,rad i rad .