Борковић победио на Хунгарорингу

Најбољи аутомобилиста Србије Душан Борковић остварио је и трећу победу ове сезоне у европском ТЦР шампионату. Наш шампион био је најбржи на чувеној стази Хунгароринг у Мађарској и тако освојио нових 25 бодова. Борковић је и даље други у генералном пласману, али са само једним бодом заостатка у односу на Шпанца Аскону. Друга трка на Хунгарорингу, укупно осма од 14 колико ће се возити ове сезоне, на програму је у недељу од 11.30 часова уз директан пренос на Другом програму РТС-а.

Душан Борковић је у свом Хјундаију стартовао са четврте позиције, али је сачекао идеалан тренутак да нападне своје ривале који су били испред њега. За прво место су се у тим тренуцима борили Британац Фајлс и Мађар Таши у Хондама Сивик, иначе возачи Хел Енерџи тима, и то управо са поменутим Шпанцем Асконом у Купри ТЦР. Борковић је као четврти у свом Хјундаију сачекао прилику за напад, кренуо у офанзиву, претекао ривале и до краја трке није испуштао водећу позицију.

Велики напредак остварио је потом и Француз Брише у Пежоу 308 ТЦР који је дошао до трећег места. Брише је након тога покушао да нападне и позицију број два, изазвао је удес са Атилом Ташијем којег је избацио ван стазе и због тога је добио пенализацију од 30 секунци, што га је коштало пласмана на победничко постољње на крају трке.

Борковић је мирном, паметном и рутинском вожњом на крају задржао убедљиво прво место, и дошао до нових 25 поена. Други је био Норвежанин Паулсен у Купри ТЦР док је треће место припало домаћем возачу, Мађару Нађу из Мира тима који је такође у Хјундаију успео на крају да се домогне подијума.

Шпанац Микел Аскона сада има само један бод предности у односу на Борковића у генералном пласману, пред другу трку четвртог тркачког викенда на Хунгарорингу, која ће се возити у недељу од 11.30 часова уз директан пренос на Другом програму РТС-а.

На тој трци, Борковић ће стартовати са седмог места, док ће Аскона бити 10 на старту те друге трке.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 08. јул 2018, 17:16) - anonymous [нерегистровани]

Šampion

Bravo Borko

(недеља, 08. јул 2018, 12:17) - anonymous [нерегистровани]

Hungaroring

Tako se to radi majstore!