Голобради шампион, са 15 година у првој трци освојио трофеј

Турски мотоциклиста Џан Онџу је на својој првој трци постао најмлађи победник у историји на Великој награди Валенсије у Мото3 категорији којом је завршен овогодишњи Светски шампионат. Онџу је са 15 година и 115 дана постао најмлађи шампион, чиме је надмашио рекорд Скота Рединга стар десет година.

Млади моторцијлиста Џан Онџу је дебитовао у шампионату и на импресиван начин то обележио победом, али је није могао прославити као остали шампиони јер му је као малолетнику забрањено да наздравља шампањцем.

Млади Онџу је победио са четири секунде предности у односу на шампиона Хорхеа Мартина, а њима двојици се на подијуму придружио Британац Џон Мекфи.

Онџу је са 15 година и 115 дана постао најмлађи победник у историји, а стаза „Рикардо Тормо" изгледа посебно одговара млађим возачима јер је на њој 2013. године Марк Маркез ушао у историју овог спорта пошто је постао најмлађи освајач светског шампионата са 20 година и тиме срушио рекорд стар 30 година који је претходно држао Фреди Спенсер.

После последње трке ове сезоне Хорхе Мартин је шампионску сезону завршио са 240 бодова, Ди Ђанантонио је на крају успео да се пробије на друго место са 218 бодова, док је Бецеки трећи са 214. 

број коментара 0 Пошаљи коментар