Веснићу уручен трофеј за ЦЕЗ титулу

Српски аутомобилисти Милован Веснић и Јакуб Вишомирски примили су у Љубљани признања за освојено прво и треће место у оквиру Шампионата централне Европе на кружним стазама. Поред возача екипа АСК Веснић овенчала се и тимском титулом у ЕСЕТ купу.

Милован Веснић је истакао да му је посебно драг тимски трофеј, јер су га добили по први пут и то у изузетно јакој конкуренцији.

"Остварили смо све постављене циљеве на почетку сезоне и то нам је велики подстрек за наредну годину. У њу улазимо као апсолутни фаворити, али ће, према најавама, Шампионат бити доста јачи", рекао је Веснић и додао да су планови за наредну сезону велики и озбиљни.

"Имамо три опције на столу, а буџет ће пресудити у ком правцу ћемо ићи", истиче Веснић.

Веснић је нагласио и да је ове сезоне имао изузетну подршку од Министарства омладине и спорта и да се нада да ће се та сарадња наставити и убудуће.

Веснић је рекао и да ће 2019. Вишомирски остати у његовом тиму, а да би Пољак радије возио ЦЕЗ него новоосновану серију ТЦР Источноевропски трофеј.

"Била је ово сјајна сезона за мене у којој сам завршио на трећој позицији. Много сам научио и напредовао од када сам у тиму Веснић. Са радошћу очекујем и наредну сезону", рекаи је Вишомирски.

Заменик генералног секретара АМСС Дејан Стојић изјавио је да је тријумф Веснића и његовог тима још један велики успех српског аутомобилизма.

"Поред Веснића који је неприкосновени шампион у ЦЕЗ-у ,Србија има и младе наде Доброту, Јенића и Богатиновског који су возили картинг. Очекујем да они у будућности возе на стазама у Србији, а затим и у Европи попут Веснића, Борковића и Миљковића", истакао је Стојић.

број коментара 0 Пошаљи коментар