Борковић: Биће теже него прошле сезоне

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић крајем месеца започиње нову сезону у Европском ТЦР шампионату, тркама на стази Хунгароринг у Мађарској које ће се возити 28. априла.

Добру сарадњу не треба прекидати. Душан Борковић ће и ове сезоне наступати у Аутомобилу Хјундаи и30н, у екипи Таргет Компетишн за коју је возио и прошле сезоне и која ће и овога пута радити под патронатом нашег Нис Петрол Рејсинг тима.

Први тркачки викенд на програму је 27. и 28. априла, на добро позатој стази Хунгароринг у Мађарској, коју Борковић одлично познаје.

Током ове сезоне, као и претходне, возиће се укупо седам тркачких викенда, то јест 14 трка. Поред Хунгароринга, Борковић ће наступати и на стази Хокенхајм у Немачкој, стази Спа Франкоршамп у Белгији, на Ред Бул Рингу у Аустрији, након тога на Ошерслебену у Немачкој, а потом следе и два последња викенда Барселони 22. септембра и на легендарној Монци 13. октобра. Сезона ће бити изузетно узбудљива и тешка.

Душан ће у Таргет тиму имати и нове клупске колеге. Поред прекаљених асова попут Британца Џоша Фајлса и Словака Мата Хомоле, ту су и младе наде светског аутомобилизма, близанци Џесика и Андреас Бекман.

Ове сезоне биће промењен систем бодовања. За прво место и победу у трци додељиваће се 40 поена, други добија 35 бодова, треће место носи 30 поена, а интересантно је да ће првих петнаест у пласману ући у бодовање.

Све трке овогодишњег шампионата ТЦР Европа и ове године моћићете да пратите на програмима Радио-телевизије Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар