АМСС доделио награде, Гајићу дијамантска кацига

Додељене су и годишње награде најбољим аутомобилистима и мотоциклистима у текућој години, од стране Ауто-мото Савеза Србије.

Ауто-мото Савез Србије доделио је укупно 68 пизнања најбољим аутомобилистима и мотоциклистима у 2019, али и заслужним појединцима, удружењима, савезима и компанијама које су допринеле развоју ауто-мото спорта.

О успешној сезони у нашој земљи довољно говори и све већи број младих такмичара који су оставили одличан утисак на медјународној сцени, а приметно је да се после великих успеха Душпана Борковића, у професионалном аутомобилизму појављују младе снаге које праве све боље резултате у Европи.

Златне кациге за три освојене шампионске титуле, додељене су најбољим аутомобилистим, а добитици су Данијел Панић и Драган Филиповић, док је златна плакета припала Црвеној Звезди.

Доласком Божидара Михајловића на чело мото савеза Србије, приметан је и велики напредак у српском мотоциклизму. Звезда вечери био је млади мотоциклиста, 23-годишњи Никола Гајић, који је поред треће Златне, освојио и Дијамантску кацигу, највеће признање које се додељује у српском ауто-мото спорту.

Поред Николе Гајића, Златне кациге код мотоциклиста уручене су и Карољу Кењрешу, Стевану Марјановићу и Здравку Црњанском. Свечана церемонија доделе признања била је одлично организована, а организатори су се потрудили да свим добитницима и учесницима припреде прави спектакл. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 19. јан 2020, 11:52) - DS [нерегистровани]

Formula E, Santjago de Čile

3. trka 6. ciklusa Formue E vožena u Santjagu u Čileu, rezultati:
1 Maksimilian Ginter - BMW i Andreti Motorsport 25 poena
2 Antonio Feliks da Kosta - Fanboost DS Techeetah 18 poena
3 Mič Evans - Panasonik Jaguar Racing 19 poena