Ли: Нуклеарни напад током Олимпијаде? Претерују...

До Зимских олимпијских игара 2018. у Јужној Кореји остало је нешто више од 100 дана, а председник Организационог комитета Олимпијаде у Пјеонгчангу Ли Хи-Беом у изјави за АФП одбацио је као "претеривање" страховања од потенцијалног севернокорејског нуклеарног напада.

АФП наводи да је већи број земаља изразио забринутост у вези са Олимпијадом која ће бити одржана на само 80 километара од жестоко утрврђене војне зоне која дели Корејско полуострво.

Подсећа се да је Северна Кореја прошлог месеца извела шесту нуклеарну пробу, до сада најмоћнију, а такође је и ракетама пребацила преко територије Јапана при чему су пројектили пали у Пацифички океан, истовремено размењујући увреде и претње са Вашингтоном.

И поред свега тога Ли сматра да је забринутост у вези са могућим нападом на Пјеонгчанг преувеличана, а иако су планови за случај да се нешто деси спремни, он верује да неће бити потребни.

"Кореја није подељена јуче, Кореја је подељена од 1945", казао је Ли.

Он је додао да је Јужна Кореја организовала неколико "веома безбедних и сигурних спортских догађаја".

"Пјеонгчанг није изузетак", рекао је председник Организационог комитета Олимпијаде називајући страховања од напада "неком врстом претеривања".

АФП наводи да су Француска, Немачка и Аустрија изразили забринутост у вези са безбедношћу спортиста током Олимпијаде, док је Велика Британија начинила планове за евакуацију у случају потребе.

број коментара 0 Пошаљи коментар