Бенитес: Све је теже постати шампион Премијер лиге

Тренер енглеског фудбалског клуба Ливерпула Рафаел Бенитес рекао је да су мале шансе да његова екипа освоји титулу пошто функционери клуба нису желели да потроше много новца на довођење нових играча.

"Такмичење у Премијер лиги је сваке године све теже, јер много људи троши много новца. Шпанска лига је фантастична, али енглеска лига је боља и много тежа", рекао је Бенитес .

Шпанац се посебно узнемирио када су инвеститиори из Абу Дабија, који су купили Манчестер сити, за само један дан успели да се договоре са Реал Мадридом и за 58 милиона долара купе Бразилца Робиња.

Најскупљи фудбалер којег је Бенитес довео на "Енфилд" је Роби Кин, за којег су "црвени" Тотенхему платили 37,9 милиона долара. Власници Ливерпула Џорџ Жилет и Том Хикс нису желели да одобре средства за довођење капитена Астон Виле Гарета Берија.

Навијачи Ливерпула 18 година чекају на 19 титулу шампиона Енглеске, али Бенитес је рекао да је и петогодишње узастопно учешће тог клуба у Лиги шампиона велико достигнуће.

"Ако власници клубова наставе да троше много, много новца, желеће да њихове екипе остварују добре резултате. Али, колико клубова може да освоји титулу? Само један! Екипе у које је уложено много новца, а које не освоје титулу, само ће бити под великим притиском власника и тада ће се направити много проблема", рекао је.

Бенитес је додао да је његова екипа боља него што је била раније.

"Унапређујемо екипу сваке године и постали смо много бољи. Знамо да смо бољи него раније, али, можда су и неке друге екипе сада боље. Погледајте Манчестер сити", рекао је Бенитес.

број коментара 0 Пошаљи коментар