Розе мреже на "Рајку Митићу" као подршка борби против рака дојке

Фудбалски клуб Црвена звезда подржао је и овог октобра акцију борбе против рака дојке и тим поводом на головима поставио розе мреже, што је боја која је заштитни знак те кампање.

Октобар, месец посвећен борби против рака дојке, обележава се већ препознатљивим симболом - розе машницом. Зато су првотимци Звезде Мичел Доналд, Александар Пешић и Милан Борјан, заједно са девојкама из ЖФК Црвена звезда на највећем српском стадиону закачили розе мрежу на голове.

На тај начин скренули су пажњу на распрострањеност рака дојке и подигли свест о значају превенције и раног откривања болести.

Угледни српски кардиохирург, председник Здравствене комисије ФСС и члан УО Црвене звезде Миљко Ристић подржао је ову акцију.

"Фудбалски клуб Црвена звезда, као највећи на овим просторима, води рачуна подједнако и о мушком и о женском спорту. Ова акција, која ће се спроводити и у будућности, има за циљ да укаже на значај обољења жена, као и да се подигне свест о важности превенције. Ствар је, нажалост, веома озбиљна. Србија је на неславном другом месту по броју оболелих од карцинома дојке у Европи. И овом акцијом радимо на томе да се превентивним прегледима тај број смањи", рекао је Ристић.

Звездин капитен Мичел Доналд имао је важну поруку за све даме.

"Увек радо подржавам овакве акције. Некада људи мисле да у животу имају проблеме и да су несрећни, али нису свесни да има оних који нажалост пате од озбиљних болести и којима је заиста тешко. Зато бих желео да апелујем на све жене да одлазе редовно на превентивне прегледе и да воде рачуна о свом здрављу", поручио је Доналд.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 12. окт 2017, 21:39)
2018. [нерегистровани]

После Русије,

имаће другу боју!