Ђукић: Титула се не осваја у децембру, већ у мају

Тренер фудбалера Партизан Мирослав Ђукић изјавио је да је задовољан учињеним у 2017. години, али да екипа има много простора за напредак у процесу формирања на дуге стазе који је зацртао као главни циљ доласка у Хумску.

"Потрудићемо се да 2018. година буде још боља од ове коју ћемо памтити по добрим резултатима. Партизан је узео дуплу круну пре мог доласка, а после смо успели да се пласирамо у нокаут фазу Лиге Европе. Веома сам задовољан оствареним, али све је то процес. Титуле се не освајају у децембру, већ у мају. Екипа има простора за помак у овом процесу који ће, надам се, кулминирати освајањем титуле", рекао је Ђукић новинарима на промоцији Партизановог календара у хотелу "Цептер" на Теразијама.

Ђукић је истакао да је Партизан пре свега екипа која је успела да надомести проблем изостанка играча због повреде или у случају најплаћенијег фудбалера Сејдубе Суме недостатка форме.

"Партизан је екипа, а мој циљ је системски Партизан, док индивидуалци служе само да у датом тренутку однесу превагу. Ми смо ове године имали момената где нам Сума није функционисао, Тошић је био повређен, као и Јанковић и Косовић, али екипа је извукла целу полусезону без проблема, јер она та која доноси титулу", рекао је Ђукић.

Тренер Партизана је додао да у клубу већ раде на лисити потенцијалних појачања, али да ће костур тима из јесење полусезоне бити и на пролеће у Хумској.

"Радимо да играчи који нису успели да се наметну да полако одлазе, а да на њихово место дођу други који ће ојачати екипу. Желимо да будемо још компетентнији, чвршћи, јачи, бољи. Неће бити великих одлазака, већ селективних, односно оних које ми дозволимо", рекао је тренер Партизана.

Ђукић верује да ће клуб и голман Владимир Стојковић наћи начин да репрезентативни чувар мреже остане.

"Стојковић је имао врхунску полусезону, веома битан играч и човек за нас и на терену и у свлачионици. Веома је битно што је добио Златну лопту јер му додатно утиче на самопоуздање, а он је тада још бољи. Сигуран сам да ће Партизан и Стојковић учинити све да он и даље буде део нас. Колико је то реално, видећемо, али ми смо увек екипа и овде смо где јесмо захваљујући томе", изјавио је Ђукић.

Тренер који је летос наследио Марка Николића на клупи Партизана оповргао је тврдњу да се у домаћем шампионату лако освајају бодови.

"Крварили смо за сваки бод, борили се и мучили. Нисмо никога победили и у другом делу нас очекује тешка борба, али екипа расте у свим погледима и постоји велики простор за напредак, а то ме највише радује", поручио је Ђукић.

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 06. јан 2018, 10:54)
Kocic Petar [нерегистровани]

Titula..........o tom po tom......

Djukic zasluzuje poverenje,rezultati to pokazuju,odvesce on Partizan daleko u LE,a o tituli neka nam vreme potpise,9 bodova u ovom trenutku su malo da bi neko slavio....

(среда, 27. дец 2017, 21:50)
PARTIZANOVAC [нерегистровани]

Nazalost...

Na našu veliku zalost, titule neće biti, jer je ona pre mesec dana izgubljena u Kruševcu... Za utjehu, mozemo još pričati o titulama (samo eto sebe da tešimo)... Najbolje je u ovom trenutku da se fokusiramo na domaći kup i nokaut fazu lige Evrope... A da sam ja Djukić, odavno bi podneo ostavku...

(среда, 27. дец 2017, 18:52)
anonymous [нерегистровани]

!

Neces je ti osvojiti ni u maju ni u decembru.