ФСС: Одлука да Звезда не игра у Грачаници скандалозна

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић изјавио је да је одлука тзв. ФС Косова да не да сагласност за гостовање Црвене звезде у Грачаници скандалозна јер је политичка, а никако спортска и фудбалска.

"Поводом информације да тзв. Фудбалски савез Косова није дао сагласност за одигравање утакмице хуманитарно - ревијалног карактера између ФК Грачаница - ФК Црвена звезда сматрам да је оваква одлука скандалозна, јер је политичка, а никако спортска и фудбалска", наводи се у реакцији Шурбатовића.

"Претходних година Црвена звезда је играла пред препуним трибинама стадиона у Грачаници који носи име једне од највећих легенди српског фудбала Драгана Џајића и колико је нама познато у питању је био истински фудбалски празник без икаквих политичких конотација", додаје се.

Он је додао да у ФСС због свега наведеног не виде ниједан оправдан разлог да се утакмица не одигра и ове године.

"Овде места политици и политичким злоупотребама нема. Фудбал мора да победи политику и то је јасна порука коју шаље Фудбалски савез Србије свима који ову игру злоупотребљавају, а крију се иза срамне одлуке и забране сусрета који је имао искључиво хуманитарно-ревијални карактер", закључио је Шурбатовић.

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 07. мај 2018, 22:09)
anonymous [нерегистровани]

Ko tebe postavi

Trebalo mu je vremena da reaguje

(понедељак, 07. мај 2018, 20:57)
anonymous [нерегистровани]

Da li će karatisti ''Kosova'' učestvovati u Novom Sadu?

Ni slučajno.