Венгер: Роналдо је био код нас – али нисмо имали 12 милиона да га задржимо...

Арсену Венгеру је спочитавано да, у каснијим годинама свог тренеровања, није трошио довољно новца на појачања. Мало ко је схватао да француски тренер, напросто, из одговорности према клубу у коме је провео деценије, то није могао да ради.

Да Арсенал није био у процесу селидбе, можда би и могао да исплати 12 милиона фунти и од Спортинга купи Кристијана Роналда. Овако, тај новац је уплатио увек платежно моћни Манчестер Јунајтед, званично најпопуларнији клуб на свету.

„Био је овде са мајком. Онда се појавио Јунајтед, у коме је тада био Карлос Кеирош. Манчестер је играо са Спортингом, Роналдо је био изванредан и довели су га", рекао је Венгер за клупски сајт Арсенала.

„Нисмо могли ништа да урадимо. (Жорж) Мендеш је и тада водио бригу о његовој каријери, он је добио понуду Јунајтеда од 12 милиона. То нисмо могли да испратимо".

Арсенал је тада био на самом врху Премијер лиге, освојио је титулу без пораза и са 90 бодова, али је долазак Роналда у великој мери означио повратак Јунајтеда на оно што се колоквијално назива шампионска стаза.

Роналдо је, за тада рекордних 80 милиона фунти, отишао у мадридски Реал 2009. године.

„Тада, замислите, Анри и Роналдо би играли заједно. То би променило историју, макар мало, чини ми се", закључио је Венгер.

број коментара 0 пошаљи коментар